Науковці довели, що чай вбиває коронавірус: деталі

event 15:35 Вівторок 08 Грудня 2020 ПОДІЇ

Біологи з’ясували, що біологічно активні речовини із зеленого чаю можуть нейтралізувати коронавірус нового типу і сповільнювати його розмноження в клітинах. 

Детальніше про це розповідає Час-Дій.

Деталі: Японські біологи під керівництвом професора Медичного університету префектури Кіото Осама Мазди знайшли ще одне джерело речовин, які можуть допомогти медикам в боротьбі з коронавірусною інфекцією. У ході свого дослідження вони перевіряли заяви фахівців японських чайних компаній про те, що чай може пригнічувати розмноження SARS-CoV-2.

Як відзначають вчені, в чаї міститься багато летючих речовин, багато з яких теоретично можуть взаємодіяти як з самими вірусами, так і проникати всередину клітин і змушувати їх активніше боротися із запаленнями і збудниками хвороби. Професор Мазда і його колеги перевірили цю гіпотезу на практиці. Для цього вони змішали один з одним екстракти чайного листя і розчин вірусу, а також обробили чаєм культури заражених клітин.

Ці досліди несподівано показали, що чорний чай ефективно впливав на сам вірус: він майже повністю нейтралізував його частки, тоді як деякі інші типи чаїв, в тому числі китайський ферментований чай улун і японський обсмажений зелений чай ходзітя, значно сповільнили проникнення частинок вірусу в здорові клітини.

Однак ці досліди ще нічого не говорять про те, як саме подібні речовини поводяться в організмі людини – чи контактують вони там з частинками вірусу і як ті на нього впливають.

Джерело: сайт GreenPost

Читайте також: Коли Україна отримає першу партію вакцини від COVID-19

Останні новини
23.04.2024, Вівторок
22.04.2024, Понеділок
21.04.2024, Неділя
20.04.2024, Субота
19.04.2024, П’ятниця
18.04.2024, Четвер
17.04.2024, Середа
Читати більше новинarrow_forward