НОВИНИ

NASA успішно запустило ракету, яку частково виготовляли в Україні

На космодромі “Уоллопс Айленд” у штаті Вірджинія, США, вночі запустили ракету-носій Antares. Вона є проєктом, над яким вже декілька років спільно працюють американські та українські космічні підприємства.

Детальніше про це розповідає Час-Дій.

Деталі: Про це повідомили у посольстві України в США.

За допомогою ракети-носія Antares модуль Cygnus доправить важливий вантаж до Міжнародної космічної станції: приблизно 3,6 тонни вантажу.

Днем раніше, 2 жовтня, Національне космічне агентство США (NASA) за три хвилини до старту зупинило запуск вантажного космічного корабля Cygnus. Він мав полетіти до Міжнародної космічної станції, але завадили технічні несправності.

Cygnus мав доставити на Міжнародну космічну станцію вантаж розміром у 8 тисяч тонн: продукти, обладнання та матеріали для проведення наукових досліджень.

Наразі науковці розбираються з технічною неполадкою ㅡ перед самим запуском наземне обладнання надавало дивні дані. Якщо неполадка виявиться незначною, наступний запуск проведуть вже за добу, о 20:45 за часом Східного узбережжя США (03:45 за Києвом).

Що відомо про ракету?

Ракету-носій Antares створили за співпраці космічної галузі України та США у сфері мирного дослідження космічного простору. У її створенні взяли участь американська Orbital ATK, конструкторське бюро «Південне», «Південний машинобудівний завод ім. Макарова» та низка українських підприємств.

Ракету створили для доставлення до МКС вантажного модуля типу Cygnus. Вперше її запустили на орбіту 21 квітня 2013 року.

Посольство нагадує, що у квітні допомагало американській компанії Northrop Grumman організувати окремий спеціальний рейс, щоб доставити з України до США команду фахівців з українських космічних підприємств. Наголошується, що без їхньої участі запустити Antares за графіком було б неможливо.

Джерело: сайт Громадське

Читайте також: Українсько-американська ракета Alpha успішно пройшла випробування (відео)

Дмитро Гаврилюк

Кажуть журналісти - сидяча робота? Це не про Діму. Нашого Дмитра хлібом не годуй, а дай лише попрацювати в домашньому садку. В перервами між практикою, він ділиться секретами і лайфхаками своїх знань. А ще Діма морж! Інколи нам здається, що в його жилах тече антифриз! Наразі Діма вегетаріанець з 3-річним стажем, який розкаже вам усе про користь бобових і овочів. І часто пише про це у авторському блозі.

Недавні новини

У Львові суд оштрафував священника УПЦ МП, який роздавав проросійські книжки

Личаківський районний суд Львова визнав винним 44-річного обвинуваченого винним у розпалювання національної та релігійної ворожнечі…

18 хв. ago

В одній із багатоповерхівок Києва стався вибух: є постраждалі

У ніч на 28 квітня біля однієї із багатоповерхівок у Святошинському районі Києва стався вибух.…

48 хв. ago

Пенсії українців зросли: чи торкнулося підвищення тих, хто працює

У квітні українцям, що працюють, перерахували пенсії. Втім виплачувати оновлені виплати почнуть лише у червні,…

1 годину ago

Як відбілити шкарпетки: дієві способи прання

Коли справа доходить до прання білих шкарпеток, важливо дотримуватися певних методів догляду, щоб зберегти їх…

2 години ago

Ці фільми додадуть романтики у самотній вечір: топ-3 цікавих мелодрами

Якщо вам потрібно додати трохи романтики у ваші вечори, мелодрами - саме те, що вам…

2 години ago

Прикордонники знайшли у Тисі тіла двох чоловіків (ВІДЕО)

Прикордонники виявили в Тисі тіла двох чоловіків. Про це повідомляє пресслужба Держприкордонслужби. “Потопельників знайшли вчора…

3 години ago