NASA успішно запустило ракету, яку частково виготовляли в Україні

event 11:39 Субота 03 Жовтня 2020 У СВІТІ

На космодромі “Уоллопс Айленд” у штаті Вірджинія, США, вночі запустили ракету-носій Antares. Вона є проєктом, над яким вже декілька років спільно працюють американські та українські космічні підприємства.

Детальніше про це розповідає Час-Дій.

Деталі: Про це повідомили у посольстві України в США.

За допомогою ракети-носія Antares модуль Cygnus доправить важливий вантаж до Міжнародної космічної станції: приблизно 3,6 тонни вантажу.

Україна підтверджує свій статус надійного партнера США у галузі дослідження космосу.Сьогодні доказом цьому став…

Опубликовано Embassy of Ukraine in the USA / Посольство України в США Пятница, 2 октября 2020 г.

Днем раніше, 2 жовтня, Національне космічне агентство США (NASA) за три хвилини до старту зупинило запуск вантажного космічного корабля Cygnus. Він мав полетіти до Міжнародної космічної станції, але завадили технічні несправності.

Cygnus мав доставити на Міжнародну космічну станцію вантаж розміром у 8 тисяч тонн: продукти, обладнання та матеріали для проведення наукових досліджень.

Наразі науковці розбираються з технічною неполадкою ㅡ перед самим запуском наземне обладнання надавало дивні дані. Якщо неполадка виявиться незначною, наступний запуск проведуть вже за добу, о 20:45 за часом Східного узбережжя США (03:45 за Києвом).

Що відомо про ракету?

Ракету-носій Antares створили за співпраці космічної галузі України та США у сфері мирного дослідження космічного простору. У її створенні взяли участь американська Orbital ATK, конструкторське бюро «Південне», «Південний машинобудівний завод ім. Макарова» та низка українських підприємств.

Ракету створили для доставлення до МКС вантажного модуля типу Cygnus. Вперше її запустили на орбіту 21 квітня 2013 року.

Посольство нагадує, що у квітні допомагало американській компанії Northrop Grumman організувати окремий спеціальний рейс, щоб доставити з України до США команду фахівців з українських космічних підприємств. Наголошується, що без їхньої участі запустити Antares за графіком було б неможливо.

Джерело: сайт Громадське

Читайте також: Українсько-американська ракета Alpha успішно пройшла випробування (відео)

Теги: NASA
Останні новини
27.03.2024, Середа
26.03.2024, Вівторок
25.03.2024, Понеділок
24.03.2024, Неділя
23.03.2024, Субота
22.03.2024, П’ятниця
Читати більше новинarrow_forward