Нардеп від Рівненщини розповів, як потрібно вирішувати проблему з застарілим обладнанням в навчальних закладах

event 02:18 Неділя 02 Лютого 2020 ПОЛІТИКА

Нещодавно, нардеп від Рівненщини Дмитро Соломчук, в ефірі каналу Obozrevatel TV, підняв тему застарілого обладнання, на якому досі продовжують вчитися українські студенти. За словами нардепа, на значній частині виробничих станків, які знаходяться у вітчизняних навчальних закладах, вже роками ніхто не працює.

Детальніше про це розповідає Час-Дій.

Коментар:У нас дуже застаріле обладнання, на якому студенти просто не можуть навчатись. Воно не сучасне. На станках, які стоять у ПТУ, вже багато років ніхто не працює. Нам треба піти китайським шляхом, тобто залучити інвестиції, щоб приїхали іноземці, які поставлять сучасне обладнання і навчать нас на ньому працювати“, – заявив народний депутат.

Деталі: Вирішення цієї проблеми він бачить у залученні іноземних інвесторів, котрі презуть з собою не тільки фінанси, а й сучасні виробничі потужності, і, що дуже важливо – кадри, котрі навчать вже українських робітників працювати на цьому.

Окрім цього, нардеп прокоментував одну з найактуальніших проблем на вітчизняному ринку сільського господарства – відсутність довготривалих інвестицій. На даний момент, дуже мало підприємців готові вкладати гроші у овочі та фрукти. Ці культури потребують значних фінансових вкладень, а повертаються вони достатньо повільно.

Тому, зараз більшість фермерів та агрокомпаній засівають поля технологічними культурами, які дають швидкий результат, але не завжди є достатньо бережливими до землі.

Частково вирішити цю проблему повинне відкриття ринку землі. Коли фермери матимуть її у своїй власності, а не братимуть в оренду, вони швидше будуть готові робити довготривалі інвестиції у власну справу, та працювати не лише з технологічними культурами.

Джерело: сайт Інвестор-ЮА

Читайте також: Волинський “Тунель кохання” знищили комунальники (фото)

Автор:
Теги:
Останні новини
27.03.2024, Середа
26.03.2024, Вівторок
25.03.2024, Понеділок
24.03.2024, Неділя
23.03.2024, Субота
22.03.2024, П’ятниця
Читати більше новинarrow_forward