“Наражають дітей на небезпеку!”: лікар розповів, що дійсно допоможе побороти COVID-19 у школах

event 14:57 Понеділок 26 Жовтня 2020 ПОДІЇ

Лікар Комаровський розповідає, що заходи щодо стримування коронавірусу, які застосовуються в більшості українських шкіл, позбавлені логіки і здорового глузду, оскільки засновані на поширених упередженнях.

Детальніше про це розповідає Час-Дій.

Деталі: За його словами, різке зростання захворюваності коронавірусом відбудеться, ймовірно, з початком опалювального сезону, адже “ми традиційно протягів боїмося більше, ніж коронавірусу”.

Коментар: Я жодного разу не бачив, щоб мені (як глядачеві) показали клас по телевізору і сказали: “Ось у нас відкрите вікно, провітрювання. Ось у нас термометр, ось — гігрометр”. Люди не можуть додуматися, що в класі передусім потрібно організувати протяг, контролювати температуру і вологість повітря. Легше ж відмити гроші на масках, санітайзерах, на митті підлог хлоркою, на нещасних дітях в масках… вони в масках, поки на них камера дивиться, а потім знімають, щоб хоч трохи подихати“,- додав він.

Лікар підкреслює, що організувати звичайне провітрювання приміщення дуже просто.

Коментар: Але якщо не дай Бог, відкрили вікно, а потім у Васі – соплі, прибіжить його особливо розумна розлючена мати з криком: “що ж ви довели мою нещасну дитину і заразили її з вашим протягом коронавірусом!“, – констатує фахівець.

Комаровський приходить до висновку, що політика щодо стримування епідемії в школах в кінцевому підсумку визначаться страхами і упередженнями.

Джерело: сайт Уніан

Останні новини
24.04.2024, Середа
23.04.2024, Вівторок
22.04.2024, Понеділок
21.04.2024, Неділя
20.04.2024, Субота
19.04.2024, П’ятниця
18.04.2024, Четвер
Читати більше новинarrow_forward