Налаштовані оптимістично. Як молодь реагує на кризу через COVID-19

event 14:46 Четвер 06 Серпня 2020

Криза у сферах охорони здоров’я та економіки через пандемію COVID-19 не викликала песимістичних настроїв у міленіалів (народились з січня 1983 року по грудень 1994 року) та представників покоління Z (народились з січня 1995 року по грудень 2003 року). Вони рішуче налаштовані на побудову кращого майбутнього, свідчить дослідження компанії “Делойт”. 

Детальніше про це розповідає Час-Дій.

За результатами 2020 Deloitte Global Millennial Survey, представники двох поколінь готові стійко переносити негаразди, пов’язані з різними несприятливими ситуаціями, та демонструють прагнення втілювати позитивні зміни як у своїх громадах, так і в усьому світі.

 Коментар: Звичайно, пандемія COVID-19 докорінно змінила наш спосіб життя як повсякденного, так і професійного, вплинувши на наше фізичне та ментальне здоров’я. Однак в Україні ще до початку карантину більше третини міленіалів (38%) погоджувалися, що вони знаходяться в стані тривоги або стресу весь час чи більшість часу, в світі цей показник ще вищий – майже половина (44%)“, – зазначає директор Human Capital Advisory Services компанії “Делойт” в Україні Олена Бойченко.

Добробут сім`ї та довгострокова фінансова стабільність – ключові фактори стресу як в світі (41% та 41% відповідно), так і в Україні (80% та 66%). Важливим джерелом є фізичне та ментальне здоров’я. У світі воно турбує 32% міленіалів, а в Україні – 53%.

Наслідки пандемії вплинули на трудову діяльність молодих працівників, зазначається в дослідженні. Приблизно 30% представників покоління Z і майже чверть міленіалів (віком 25-30 років) розповідають, що вони втратили роботу або були відправлені в тимчасову неоплачувану відпустку. Лише третина міленіалів і 38% покоління Z, які взяли участь в експрес-опитуванні, заявляють, що їхня зайнятість та рівень доходів не змінилися.

молодь

Криза та COVID-19 посилила цікавість до «соціально відповідальних» заходів, які приносять користь планеті й суспільству. Майже три чверті опитаних вважають, що пандемія зробила їх більш чутливими до потреб інших людей і що вони будуть вживати заходи для позитивного впливу на свої громади. Окрім того, майже 60% заявили, що планують купувати більше продукції та послуг у великих підприємств, які подбали про своїх працівників і позитивно вплинули на суспільство під час пандемії.

Приблизно 80% опитаних вважають, що уряди і бізнес повинні докладати більше зусиль для захисту довкілля. Більшість міленіалів зазначають, що не збираються звільнятися з роботи протягом п’яти чи більше років, хоча раніше не планували працювати більше двох років. Цікаво, що представники покоління Z готові частіше змінювати місце роботи.

Дві третини респондентів зазначають, що були задоволені тим, у який спосіб і як швидко роботодавці вживали необхідні заходи.

Коментар:Ключовими причинами припинення відносин з роботодавцями для українських міленіалів є розрив у винагороді між топменеджментом компаній та середньостатистичним співробітником (33%), а також негативний вплив бізнесу на навколишнє середовище (27%). Ці результати свідчать, що лише соціально відповідальні компанії можуть сподіватися на лояльність міленіалів“, – зазначає Олена Бойченко.

Джерело: сайт ШоТам

Читайте також: Лукашенко запросив генпрокурорів України та РФ розслідувати справу “вагнерівців”

Останні новини
27.03.2024, Середа
26.03.2024, Вівторок
25.03.2024, Понеділок
24.03.2024, Неділя
23.03.2024, Субота
22.03.2024, П’ятниця
Читати більше новинarrow_forward