Найкорисніша зелень, яку можна купувати вже у травні

event 15:03 Неділя 10 Травня 2020 ПОДІЇ

Навесні, особливо в травні, нашому організму потрібні вітаміни, що містяться у свіжій зелені, зокрема вітамін А.

Детальніше про це розповідає Час-Дій

Про це заявила дієтолог-нутриціолог Ольга Набока.

За її словами, в травні акцент варто зробити на листову зелень, оскільки в цей період – це найефективніший засіб для зміцнення імунітету.

Також вона зазначила, що при виборі зелені потрібно звертати увагу на зовнішній вигляд і колір рослини, а також на пружність та щільність листових пластин.

Коментар:Чим щільніше листя, тим більше в них вітамінів. Також потрібно враховувати, що не вся яскрава та гарна зелень корисна. Якщо зелень була вирощена з додаванням добрив, або ж була спеціально оброблена перед транспортуванням до супермаркету, вона буде красиво виглядати, але в ній не буде жодних вітамінів“, – зазначила дієтолог.

За її словами, натуральна зелень швидко псується, в той час, як оброблена хімікатами, може зберігатися без появи зовнішніх дефектів понад тиждень.

Коментар:Першу зелень виганяють у різні способи: у воді, в тирсі, в піску і в землі. Найбільше вітамінів буде саме в тій зелені, яку вирощували в землі. Відрізнити таку зелень від будь-якої іншої можна за кольором. Що стосується теплиць, то це лише штучне створення сприятливих кліматичних умов і нічого поганого в цьому немає. Однак, якщо йдеться виключно про дотримання температурного режиму, а не про додавання стимуляторів росту“, – підкреслила вона.

Ольга Набока рекомендує зберігати зелень в холодильній камері з нульовою температурою. 

Коментар:Зелень потрібно помити, просушити, покласти в пластиковий контейнер і прибрати в цю камеру. Якщо у вашому холодильнику такої камери немає, можна зберігати зелень в секції для овочів. Однак не варто ставити в холодильник зелень в банці з водою“, – сказала дієтолог, пояснивши при цьому, що якісна зелень не може зберігатися довго.

Джерело: сайт Агроцентр

Читайте також: У США влаштовують вечірки, щоб заразитися на COVID-19

Теги:
Останні новини
22.04.2024, Понеділок
21.04.2024, Неділя
20.04.2024, Субота
19.04.2024, П’ятниця
18.04.2024, Четвер
17.04.2024, Середа
16.04.2024, Вівторок
Читати більше новинarrow_forward