НОВИНИ

“Нафтогаз” підвищив ціну на газ для населення: яка буде вартість у червні

Газопостачальна компанія “Нафтогаз України” підвищила ціну на газ для населення у червні до 11,94 грн за 1 куб. м, тоді як річний фіксований тариф становить 7,96 грн за 1 куб. м.

Детальніше про це розповідає Час-Дій.

Деталі: Про це повідомила пресслужба компанії.

Коментар: Так, ціна газу у тарифному плані “Місячний” у червні становить 11,94 грн/куб.м, у той час як клієнти ГК “Нафтогаз України” у рамках річного тарифного плану “Фіксований” мають одну з найвигідніших цін на газ – 7,96 грн/куб.м. Наголошуємо, підключення до тарифного плану “Місячний” відбувається лише за бажанням клієнта. За замовчуванням усі клієнти ГК “Нафтогаз України” обслуговуються за річним тарифним планом “Фіксований“, – йдеться у повідомленні.

У компанії зростання ціни пояснили ситуацією на європейському ринку, де ціни на газ є одними з найвищих за останні 4-5 років, і станом на початок червня продовжували зростати.

Коментар: Зазначимо, що ціни на газ в Україні завжди корелюються з цінами на європейських хабах, оскільки наша країна інтегрована в європейський газовий ринок від 2015 року. Україна імпортує 30% від загальних обсягів споживання, тому ціни на газ формуються, виходячи з динаміки цін на європейських торгових майданчиках. У середньому на початок червня ціни на газ у Європі сягали 25,9 євро/МВт-год, що трохи більше 270 доларів за тисячу кубометрів“, – пояснили у “Нафтогазі”.

Там додали, що така тенденція на європейському ринку зумовлена коливаннями цін на енергоринках, через те, що Російська Федерація штучно обмежує поставки газу з метою створення тиску для завершення будівництва газогону “Північний потік-2”. 

Джерело: сайт ТСН

Читайте також: Вірастюк став членом фракції “Слуга народу”

Марія Апельмон

Маша любителька побитися об заклад, про точність її прогнозу погоди. Вона знає, чи потрібно завтра брати із собою парасольку, чи краще не виходити з дому через пекельну спеку. Інколи напише прогноз погоди краще, ніж Укргідрометцентр. Окрім цього захоплюється астрологією. Полюбляє писати гороскопчики і хвалити Козерогів. Точно знає, що чекає вас сьогодні, завтра і навіть через тиждень. А ще вона не відривається від сучасної літератури (*Кідрук one love) та є поціновувачем смачного індійського чаю.

Недавні новини

Як врятувати перець від павутинного кліща: дієві поради

Павутинний кліщ – комаха-шкідник, яка нападає на городину, зокрема на перець. Якщо не боротися з…

3 години ago

У Києві судили чоловіка за напис літери «Z» на храмі УПЦ МП

Києво-Святошинський районний суд Київської області оштрафував на 85 грн чоловіка за нанесення літери «Z» на…

5 години ago

“Центр Рівнян” передав пакунки зі смаколиками для дітей ВПО, які наразі проживають у Рівному

Сьогодні, 17 травня, команда Центру Рівнян відвідала Рівненський центр соціально-психологічної допомоги, на базі якого функціонує…

5 години ago

Відзавтра зміняться перевірки на кордоні: пояснення ДПСУ

Відзавтра прикордонники в пунктах пропуску перевірятимуть наявність військово-облікового документа у чоловіків віком від 18 до…

5 години ago

На Волині працівники ТЦК за $3 тис. знімали з розшуку ухилянтів

На Волині військовослужбовці територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки, а також командир взводу однієї з…

6 години ago

Українські аграрії засіяли понад 11 мільйонів гектарів ярих культур

Попри війну, українські фермери продовжують працювати та забезпечувати продовольчу безпеку країни. Станом на 16 травня…

6 години ago