НОВИНИ

На Запоріжжі рекетири погрожували автоперевізникам відрізати кінцівки, щоб “віджати” у них бізнес

Служба безпеки нейтралізувала організоване злочинне угруповання, яке тероризувало мешканців Запоріжжя і намагалось “віджати” увесь бізнес пасажирських перевізників у регіоні.

Про це повідомляє СБУ.

Щоб “підім’яти” під себе місцеві автопідприємства, учасники банди здійснювали розбійні напади на власників автобусів та їхніх водіїв. Під час розбою рекетири вимагали з потерпілих сплачувати регулярну “данину” за подальше “невтручання” у комерційну діяльність.

Зловмисники діяли з особливою жорстокістю, використовуючи ножі та іншу холодну зброю. У разі відмови платити їм гроші – погрожували жертвам та їхнім сім’ям насильством та фізичною розправою, а також підпалом автівок та осель.

Встановлено, що одному з автоперевізників рекетири погрожували відрізати вуха та пальці, якщо він не погодиться віддавати їм “відсоток” з прибутків підприємства.

Читайте також: Відтепер салюти та петарди в Україні під забороною: запрацював закон

Таким чином зловмисники сподівались поступово отримати повний контроль над всіма компаніями пасажирських перевезень в області, а потім розширити свій вплив на прилеглі регіони.

За даними слідства, до складу злочинного угруповання входило п’ятеро мешканців Запоріжжя. Деякі із них раніше вже притягувались до відповідальності за тяжкі злочини.

Співробітники СБУ затримали зловмисників “на гарячому” під час спроби нанесення тілесних ушкоджень керівнику місцевого автопідприємства.

Наразі 5 фігурантам повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 206 Кримінального кодексу України (протидія законній господарській діяльності за попередньою змовою групою осіб з погрозою вбивства та заподіяння тілесних ушкоджень з пошкодженням чи знищенням майна). Четверо з них – вже перебувають під вартою.

Крім того, вирішується питання щодо додаткової кваліфікації злочинних дій рекетирів.

Шевченко Тарас

Любитель складних політичних тем. Він знає, з ким зараз веде переговори Володимир Зеленський та про що думає Емануель Макрон. Окрім політики, він також з завзяттям та захопленням напише про курйози, які сталися у твоєму районі. Він - очі редакції: не пропустить жоден вибух у Білгороді та колаборанта у Мелітополі. А ще - гарно грає в шахи та готовий довго стояти в черзі за смачною кавою.

Недавні новини

В Україну прийшло “бабине літо”: прогноз синоптика

В Україні починається "бабине літо". Про це розказала синоптикиня Українського гідрометцентру Наталія Птуха, пише уніан.…

8 години ago

У Дніпрі водій збив жінку з дитиною на переході та втік з місця ДТП

У Дніпрі водій збив жінку з дитиною на переході і поїхав з місця ДТП. Правоохоронцям…

9 години ago

Зварювальник на Закарпатті вирізав дірку у мості та втік через неї до Угорщини, — ЗМІ

Під час ремонту мосту на Закарпатті зварювальник вирізав дірку у мості, і таким чином він…

9 години ago

На Одещині співробітник районного ТЦК змінював інформацію в реєстрі «Оберіг»

Співробітники ДБР викрили старшого солдата Малиновського РТЦК та СП Одеси, який за гроші вносив неправдиву…

10 години ago

Україна створить реєстр постраждалих дітей від російської агресії

Верховна Рада ухвалила закон «Про основи соціальної захищеності дітей, які постраждали внаслідок повномасштабної збройної агресії…

10 години ago

Полімерні зернові рукави – ефективний інструмент зберігання зернових культур

Технологія зберігання зерна у спеціальних полімерних рукавах передбачає створення спеціального бар'єру, щоб протидіяти впливу відкритого…

10 години ago