На відео потрапив вражаючий момент: рись зловила лосося розміром з себе

event 21:42 Четвер 22 Квітня 2021 ПОДІЇ

Співробітниці північноамериканського національного парку вдалося зняти на відео, як рись ловить в річці лосося, який важить не набагато менше самої рисі.

Детальніше про це розповідає Час-Дій.

Деталі: Одна з рейнджерів національного парку “Олімпік” в США вирушила на риболовлю: в цю пору року нереститься лосось, і, піднімаючись проти течії по річках, дуже втомлюється – тут-то його і ловлять. Але не тільки рибалки: лососем годуються всі великі хижаки навколишніх лісів.

Біля невеликого моста через річку рейнджер побачила руду рись, яка напружено чекала момент для стрибка. Дівчині вдалося витягнути мобільний і зняти рідкісну сцену на відео. Рись зловила величезну червону рибину, довжина якої не поступалася довжині тіла самої кішки.

Зауважимо, що зазвичай рисі полюють ночами, і їх дуже рідко бачать у світлий час доби. Співробітники національного парку припустили, що ця хижачка була занадто голодна, щоб віддаватися денному сну. Голод міг відвернути її увагу і від фігури людини неподалік. Рисі – дуже скритні тварини, і, якби не порожній шлунок, кішка зникла б ще до того, як рейнджер встигла її помітити. За відео співробітники парку визначили, що їх колезі зустрілася доросла самка.

Джерело: сайт Meteoprog

Читайте також: Instagram запускає нову функцію в особистому листуванні

Теги:
Останні новини
27.03.2024, Середа
26.03.2024, Вівторок
25.03.2024, Понеділок
24.03.2024, Неділя
23.03.2024, Субота
22.03.2024, П’ятниця
Читати більше новинarrow_forward