НОВИНИ

“На тисячі гривень”: Нафтогаз надсилає незаконні платіжки українцям

“Нафтогаз” помилково висилає рахунки на тисячі гривень для будинків, які навіть не мають газового підключення. Про такий випадок повідомила в Facebook енергетична експертка Світлана Голікова

УСІ НОВИНИ В ОДНОМУ ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛІ – БАЙРАКТАР NEWS

Вона отримала особисто рахунок на платіж у майже дві тисячі гривень за будинок на Чернігівщині, який не має підключення до газової мережі. А власником цього будинку є член її родини. “Будинок до газопостачання не підключений. Взагалі”, – повідомила вона.

Раніше експерт у галузі ЖКГ, Олег Попенко, також повідомляв про подібні випадки.

“І я можу з упевненістю сказати, що це відбувається в багатьох областях. Я вже писав про незаконні платіжки у Сумській та Київській областях”, – повідомив він у своїй сторінці в Telegram.

Якщо ви отримали рахунок за газ, який не використовували, то вам необхідно звернутися до “Нафтогазу” з проханням про скасування цього незаконного платежу. Якщо компанія відмовляється від скасування, ви можете подати скаргу до НКРЕКП. Крім того, можна повідомити про можливі порушення на урядову гарячу лінію.

Така ситуація може виникнути внаслідок проблем з обліком споживання блакитного палива. Раніше “Нафтогаз” не займався врахуванням споживання газу. Але після того, як ця функція була передана їм, можуть виникати помилки в обліку. Якщо такі помилки виникають, компанія зазвичай намагається їх виправити, але споживачі повинні про це повідомляти.

Нагадаємо, що в Україні планують збільшити штраф за непристебнутий ремінь безпеки: що відомо.

Коростенська Катерина

Кореспондентка. Переважно пише про Рівне та рівнян. Завдяки її гострому розуму та нескінченній енергії, вона завжди досягає поставленої мети та не зупиняється до тих пір, поки не дійде до суті питання. Окрім того, вона є майстринею слова та вміє передати будь-яке повідомлення яскраво та чітко. Її розкішна посмішка завжди заряджає позитивом та надихає на нові звершення. Вона знає, як весело проводити час та насолоджуватися життям, любить чорний гумор та мистецтво.

Недавні новини

Чи чекати в Україні потепління: синоптики дали прогноз на початок тижня

На початку нового тижня в Україні очікуються нестабільні погодні умови. Температура повітря коливатиметься від нічних…

19 хв. ago

Названо знаки Зодіаку, які будуть дуже щасливі у середині травня

Астрологи назвали три знаки Зодіаку, для яких середина травня стане просто приголомшливою. У їхньому житті…

20 хв. ago

У Мінюсті назвали суму, яка потрібна Україні, аби виграти війну

Міністр юстиції України Денис Малюська заявив, що Україні потрібні сотні мільярдів, щоб виграти війну.  Про…

23 хв. ago

СБУ затримала агента фсб, який готував ракетні удари по Рівненщині

Служба безпеки запобігла серії ракетно-дронових ударів агресора по військовій та критичній інфраструктурі Рівненщини. Про це…

45 хв. ago

На Рівненщині внаслідок наїзду потяга загинула 78-річна жінка

Внаслідок наїзду потяга загинула жителька Дубенщини. Про це повідомили в пресслужбі поліції Рівненщини. Трагічний випадок…

56 хв. ago

На Одещині судили чоловіка, який не уточнив дані в ТЦК, бо не мав намір воювати

В Одесі чоловік отримав вирок суду за ухилення від мобілізації. Він одержав три роки позбавлення…

60 хв. ago