НОВИНИ

На Сумщині відкрили унікальну ферму з розведення благородних оленів

На фермі є чотири племінні гілки — британська, новозеландська, австрійська та румунська.

Детальніше про це розповідає Час-Дій.

Деталі: Унікальну ферму з розведення племінних благородних оленів і ланей найелітніших родоводів світу відкрили у Конотопському районі Сумщини. Співвласник ферми Дмитро Русанов поставив собі за мету, наповнити українські ліси.  

Коментар:Спільно з тодішнім керівником Конотопського держлісгоспу Віталієм Барановим три роки тому ми придбали оленя угорської селекції. Цей племінний самець досі є гордістю наших лісівників і має потомство. Я дуже сподіваюсь та вірю, що держава, зі свого боку, теж активно допоможе лісівникам у відтворенні тваринного світу України“, — розповів Русанов.

Дмитро Русанов з однодумцями обладнали свою ферму для оленів і ланей за останнім словом техніки та світової природоохоронної справи. Щоб тварини почувались як удома. Ентузіасти ретельно врахували тут кожну дрібницю та деталь.

Коментар: Загальна площа нашої ферми 50 гектарів. Аби обгородити територію, ми встановили спеціальну англійську сітку, що використовують за кордоном на фермах із розведення мисливських тварин. Ця сітка легко витримує вагу африканського буйвола. Водночас вона гнучка та еластична, тож коли тварина на бігу вдариться об неї, то пружна сітка амортизує удар та відкине тварину, не завдавши їй травм. Ця сітка довговічна. Я знаю господарства, де вона вірно служить уже 20 років. Під час гону самці-олені часто чухаються рогами об сітку чи буцають її, випробовуючи сили, тренуючи удари. У сітці-рабиці тварина може заплутатись рогами та травмуватись чи навіть загинути. У нас це виключено“, — розповідає Дмитро Русанов. 

На фермі є чотири племінні гілки — британська, новозеландська, австрійська та румунська. Адже кожна країна виводить оленів залежно від своїх уподобань у мисливській та природоохоронній справі. 

Зараз на фермі уже більше ніж сто оленів — дорослі тварини та цьогорічне потомство. У цьому році народились 55% приплоду від поголів’я. Якщо все буде добре, незабаром щороку можемо випускати у дику природу п’ять-сім наших оленів. 

Джерело: сайт GreenPost

Читайте також: В Україні різко впав індекс щастя

Дмитро Гаврилюк

Кажуть журналісти - сидяча робота? Це не про Діму. Нашого Дмитра хлібом не годуй, а дай лише попрацювати в домашньому садку. В перервами між практикою, він ділиться секретами і лайфхаками своїх знань. А ще Діма морж! Інколи нам здається, що в його жилах тече антифриз! Наразі Діма вегетаріанець з 3-річним стажем, який розкаже вам усе про користь бобових і овочів. І часто пише про це у авторському блозі.

Недавні новини

На Черкащині зіткнулися легковики: одна жінка померла, інша – травмувалася

ДТП сталася 22 вересня на дорозі "Золотоноша-Черкаси-Сміла Умань" на Черкащині. Про це передає пресслужба поліції.…

7 години ago

Завтра Україна буде однією з найтепліших країн Європи: синоптикиня Діденко

Погода в Україні й надалі буде тепла, а 24 вересня наша країна стане однією з…

7 години ago

Як прибрати цвіль у квітковому горщику: простий лайфхак

Біла, чорна, іноді жовта - цвіль у квітковому горщику може бути різного кольору. Але незалежно…

8 години ago

У Києві затримали чоловіка, який зґвалтував і пограбував молоду жінку в підземному переході

У Києві поліцейські затримали 37-річного чоловіка, який напав на молоду жінку у підземному переході, відібрав…

8 години ago

На Буковині водій автобуса перевозив наркотики у парафінових свічках (ФОТО)

На Буковині водій міжнародного автобуса намагався вивезти за кордон 6 кг наркотиків в парафінових свічках.…

8 години ago

Названо знаки Зодіаку, яких чекає найвдаліший в житті тиждень

Цей тиждень обіцяє стати особливо вдалим для шести знаків Зодіаку. Зірки прихильні, і їхній вплив…

9 години ago