На Рівненщині відбувся фінал “Олімпійського лелеченяти”

event 16:25 П’ятниця 06 Листопадаа 2020 РІВНЕ

Ще у 2010 році Національним олімпійським комітетом України було започатковане проведення Всеукраїнського спортивно-масового заходу серед школярів “Олімпійське лелеченя”. 2020 рік не став виключенням, лише вимоги сьогодення внесли корективи у формат його проведення – юні спортсмени змагались онлайн.

Детальніше про це розповідає Час-Дій.

Команди готувалися, відповідно до надісланих їм умов, знімали відео презентації та спортивної частини, вирішували інтелектуальні завдання на спортивну тематику. Всі матеріали потрібно було надіслати на електронну пошту організаторів – Відділення Національного олімпійського комітету України в Рівненській області та комунального закладу “Обласний центр фізичного здоров’я населення “Спорт для всіх” Рівненської обласної ради, де судді і підводили підсумки та визначали найкращих.

А це було не так і просто! Адже, шість найактивніших та найспритніших команд з різних районів Рівненщини зустрілись в онлайн батлах, щоб поборотися за кубок переможця. Серед них були як досвідчені “старожили” змагань – багаторазові переможці обласного та учасники всеукраїнського фінального етапу, так і дебютанти, що жодним чином не позначилось на рівні їх підготовки та жаги до перемоги!

Першим етапом змагань стала “Презентація команди”, де діти проявляли неабияку фантазію, творчий підхід, хореографію, вокал, акробатичні навички та багато іншого. Перемогу у цьому конкурсі виборола команда “Екстрім” з НВК “Колегіум” м. Рівне. Друге та третє місця посіли команди “Чемпіони” Володимирецького районного колегіуму і “Олімпієць” Клесівської ЗОШ.

Спортивна складова змагань, яка була чи не найбільш емоційна й динамічна, складалась з трьох етапів. Учасники повинні були показати не лише найкращий час, але й уміння вправно володіти різноманітним спортивним інвентарем. Більшість команд показали досить високий рівень. Бронзові нагороди дістались команді “Адреналін”, Вараського ліцею №3, срібні – команді “Екстрім” Рівненський НВК “Колегіум”. А беззаперечним лідером стала команда “Чемпіони” Володимирецького районного колегіуму.

Заключним, і досить складним для команд етапом змагань став інтелектуальний конкурс, в якому учасникам необхідно було розгадати на швидкість 36 ребусів на спортивну тематику. Отож, титул не тільки найерудованішої команди, а й переможця у загальному заліку змагань вже не вперше виборола команда “Екстрім” з НВК “Колегіум” м. Рівне.

З невеликим відривом від лідера “Олімпійського лелеченяти”-2020, після третього місця в інтелектуальному конкурсі, розташувалась команда “Чемпіони” Володимирецького районного колегіуму. Вони здобули срібні нагороди змагань.

Почесне третє місце спортивного п’єдесталу у загальному заліку змагань посіла команда “Адреналін”, Вараського ліцею №3, які були другими в інтелектуальному конкурсі.

Всі переможці та призери отримають дипломи, медалі, кубки, спортивний інвентар та література на олімпійську тематику. Але навіть ті команди, яким не вдалося здобути призове місце будуть відзначені олімпійськими сувенірами від Відділення НОК України в Рівненській області.

Джерело: пресслужба Спорт для всіх Рівненщини

Читайте також: Степанов вперше розповів, чи будуть впроваджувати “чорні” зони в Україні

Останні новини
27.03.2024, Середа
26.03.2024, Вівторок
25.03.2024, Понеділок
24.03.2024, Неділя
23.03.2024, Субота
22.03.2024, П’ятниця
Читати більше новинarrow_forward