На Рівненщині створили 8 нових фермерських господарств

event 14:23 Понеділок 12 Квітня 2021 РІВНЕ

З початку цього року на Рівненщині вже створено 8 сімейних ферм. Згідно із законом України вони можуть функціонувати без набуття статусу юридичної особи. 

Детальніше про це розповідає Час-Дій.

Деталі: Наразі на Рівненщині працює 19 сімейних фермерських господарств. Про це повідомили в департаменті агропромислового розвитку Рівненської ОДА.

Найбільша кількість сімейних фермерських господарств – 12, знаходиться на території Рівненського району. Можливість зареєструвати таке господарство з’явилася на початку 2020 року і вже за рік було створено 11 сімейних фермерських господарств.

Окрім того, держава активно підтримує такий вид бізнесу. Сімейні фермерські господарства беруть активну участь у програмах державної підтримки.

Коментар:Торік на підтримку сімейних фермерських господарств краю з держбюджету було спрямовано 1,2 млн грн. Цьогоріч планується залучити ще більше державних коштів. Загалом на всю Україну 4,5 млрд гривень будуть розподілені на обласні програми, які діяли минулого року та нові. Зокрема, картоплярство, органічне виробництво, та зрошення“, – повідомила директор департаменту агропромислового розвитку ОДА Надія Переходько.

У Рівненській ОДА відбулося засідання круглого столу, на якому керівники діючих господарств поділилися особистим досвідом із тими, хто має намір створити фермерські господарства. Так, представники ТОВ “УкрМілкінвест” презентували порядок створення сімейних господарств на базі родинних молочних ферм. Окрім того, фахівці роз’яснили питання оподаткування та постановки на облік в органах ДПС сімейних фермерських господарств та механізм компенсації єдиного соціального внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування.

Джерело: сайт Рівне Вечірнє

Читайте також: Зворушливий спів Міли Нітіч на “Голосі країни” довів тренерку та глядачів до сліз (відео)

Останні новини
17.04.2024, Середа
16.04.2024, Вівторок
15.04.2024, Понеділок
14.04.2024, Неділя
13.04.2024, Субота
12.04.2024, П’ятниця
11.04.2024, Четвер
Читати більше новинarrow_forward