На Рівненщині розпочали тестування шкільних е-журналів та е-щоденників

event 15:14 Вівторок 06 Жовтня 2020 РІВНЕ

У двох навчальних закладах області розпочато реалізацію державної програми МОН із цифровізації освіти.

Детальніше про це розповідає Час-Дій.

Деталі: До експерименту із пілотування безкоштовного програмного забезпечення для створення та ведення е-журналів та е-щоденників долучилися Зорянський навчально-виховний комплекс “Школа-гімназія” Рівненського району та Володимирецька ЗОШ І-ІІІ ступенів №1.

Зазначається, що тестування триватиме з 5 до 16 жовтня. Фахівці хочуть врахувати отримані від вчителів та адміністрацій шкіл зауваження для покращення роботи системи. У листопаді проєктом планують охопити усі навчальні заклади країни на безоплатній основі.

Коментар: Сьогодні на ринку освітніх послуг е-журнали та е-щоденники – це не новинка. Є достатньо комерційних пропозицій щодо комплексних цифрових рішень для шкіл, які містять ці сервіси. Але не всі школи можуть собі дозволити їх фінансово. Тому ми пропонуємо базову безкоштовну версію електронних журналів та щоденників, а школи вже зможуть обирати“, – зазначив заступник Міністра освіти і науки Артур Селецький.

Також у МОН готують відповідні зміни до нормативно-правових документів, аби у навчальних закладах змогли поступово відмовитися від дублювання документації в електронному вигляді.

Коментар: За допомогою електронного журналу батьки зможуть оперативніше реагувати на результативність навчання своїх дітей. І самі школярі, які активно користуються гаджетами, зможуть із їх допомогою краще розуміти рівень своєї успішності“, – говорить начальник управління освіти і науки Рівненської ОДА Петро Коржевський. 

Однак потрібно чітко продумати механізм доступу учителів до електронної системи, щоб цим нововведенням не ускладнити процес комунікації між учителем та учнем.

Джерело: сайт РОДА

Читайте також: Експерти розповіли про новий небезпечний метод видурювання грошей

Останні новини
23.04.2024, Вівторок
22.04.2024, Понеділок
21.04.2024, Неділя
20.04.2024, Субота
19.04.2024, П’ятниця
18.04.2024, Четвер
Читати більше новинarrow_forward