На Рівненщині готуються до найгіршого сценарію епідемії COVID-19

event 22:28 Середа 04 Листопадаа 2020 РІВНЕ

З кожним днем зростає кількість нових випадків зараження коронавірусом. У зв’язку з цим у Рівненській ОДА провели селекторну нараду із головами районів та керівниками лікарень щодо епідемічної ситуації.

Детальніше про це розповідає Час-Дій.

Деталі: Cьогодні в області в 14 медзакладах, де лікують пацієнтів з COVID, є 1103 місця. Зайнятість складає 73%. Тому Рівненська ОДА планує  перепрофілювати декілька закладів для лікування лише хворих на COVID-19.

Коментар: “Україна наближається до 10 тисяч офіційно зафіксованих випадків ковіду щодня. Антирекорди вже декілька днів підряд фіксуються і на Рівненщині. Ми готуємося до будь-якого розвитку подій навколо пандемії, у тому числі найгіршого. Найближчі 8 тижнів будуть найскладнішими. Тому посилюємо контроль за дотриманням карантину, щоб не допустити перевантаження  медичної системи.  Поряд з цим, шукаємо варіанти збільшення кількості ліжко-місць та активізуємо роботу  щодо забезпечення киснем”, – звернувся до присутніх голова ОДА Віталій Коваль.

Голова ОДА доручив керівникам районів скласти чіткі графіки почергового введення додаткових ліжок з киснем. Він нагадав, що для цього область отримала з держбюджету 9 млн 233 тис. грн. Тому у районах мають прискоритися із виготовленням проектно-кошторисної документації для розведення кисню.

Додатково Рівненська ОДА звернулася до МОЗ щодо виділення ще 14 млн грн для забезпечення медичних закладів киснем.

Коментар: “Розуміємо, що є нестача кисню, тому шукаємо альтернативні варіанти. Проводимо переговори з керівництвом Рівнеазоту, аби перевести виробництво з технічного в медичний кисень. Звертаю увагу і на підгрів кисневих станцій. Адже у разі зниження температури на вулиці є ризик припинення кисневої подачі тяжкохворим на коронавірус”, – наголосив очільник ОДА.

Також в області готуються до розгортання спеціальних локацій для прийому пацієнтів з коронавірусною інфекцією. У ОДА доручили керівникам районів об’їздити великі спортивні об’єкти, санаторії, будинки культури, гуртожитки тощо і скласти список готовності приміщень. Такі заклади мають передусім бути із електроживленням, водопостачанням, опаленням, мати велику площу для розміщення хворих.

Крім того, ГУ ДСНС в Рівненській області готове розгортати мобільні госпіталі.

Джерело: сайт Рівненської ОДА

Читайте також: На Рівненщині 14 відділень лікарень на 100% заповнені хворими з COVID-19

Останні новини
29.03.2024, П’ятниця
28.03.2024, Четвер
27.03.2024, Середа
26.03.2024, Вівторок
25.03.2024, Понеділок
24.03.2024, Неділя
23.03.2024, Субота
22.03.2024, П’ятниця
Читати більше новинarrow_forward