НОВИНИ

На одному з чудес України – Рожевому озері – встановили онлайн вебкамеру

Помилуватися фантастичними видами Генічеського озера – одного з найбільших, найвідоміших і найкрасивіших рожевих озер України – тепер можна будь-коли з будь-якої точки світу. Це стало можливим завдяки новій вебкамері, встановленій з ініціативи голови Щасливцівської сільської ради Віктора Плохушка. Це єдина вебкамера такої якості, що відкриває вид на одну з топових пам’яток півдня України.

Детальніше про це розповідає Час-Дій.

Генічеське рожеве озеро розташоване на півночі Арабатської стрілки в крихітному селі Приозерне. Знамените воно водою дивного червоно-рожевого кольору (в літній час), який виникає в результаті діяльності мікроскопічних водоростей виду Dunaliella salina – це одні з небагатьох живих організмів, здатних жити в настільки солоній воді.

Для захисту від сонячного світла вони виробляють β-каротин – жовто-оранжевий пігмент, що надає воді червонуватого відтінку. Що спекотніше і посушливіше літо, то насиченішим він стає, формуючи на Генічеському озері майже марсіанські пейзажі.

З давніх часів тут виник соляний промисел, але сьогодні про нього нагадують лише дерев’яні стовпчики, які колись розділяли озеро на сектори – чеки. Вони в тому числі роблять Рожеве озеро упізнаваним і дозволяють отримати фантастичні фото. Втім приїжджають сюди не тільки за запаморочливими фотознімками, а й щоб оздоровитися: ропа і грязь озера насичені безліччю корисних мікроелементів, включаючи бром, магній і натрій.

Нинішнього літа через карантинні обмеження, пов’язані з пандемією COVID-19, Генічеське озеро стало місцем паломництва тисяч українців, а Арабатська стрілка – мабуть, найпопулярнішим курортним регіоном, який відомий не тільки теплим морем і просторими піщаними пляжами, а й масою природних пам’яток.

Коментар:Ми давно мріяли встановити тут суперсучасну вебкамеру, яка дозволила б ще більшій кількості людей побачити неймовірну красу Рожевого озера.

Сьогодні це завдання нарешті реалізовано – з ним відмінно впоралися наші партнери з НІАП “Кирилловка.Укр”, які, до слова, встановили за останні два роки вже понад 15 онлайн-трансляцій для популяризації курортів і визначних пам’яток Арабатської стрілки“, – каже голова Щасливцівської сільської ради Віктор Плохушко.

Камеру можна переглянути за посиланнями:

Вебкамера на Генічеському рожевому озері веде безперервну онлайн-трансляцію в UltraHD-якості з підтримкою звуку. Вона працює цілодобово 365 днів на рік, дозволяючи в режимі реального часу спостерігати, як змінюються озерні пейзажі в різний час доби та залежно від сезону.

Джерело: сайт lb.ua

Читайте також: Росія розпочала масово стягувати військову техніку на Донбас – розвідка

Дмитро Гаврилюк

Кажуть журналісти - сидяча робота? Це не про Діму. Нашого Дмитра хлібом не годуй, а дай лише попрацювати в домашньому садку. В перервами між практикою, він ділиться секретами і лайфхаками своїх знань. А ще Діма морж! Інколи нам здається, що в його жилах тече антифриз! Наразі Діма вегетаріанець з 3-річним стажем, який розкаже вам усе про користь бобових і овочів. І часто пише про це у авторському блозі.

Недавні новини

В Україну прийшло “бабине літо”: прогноз синоптика

В Україні починається "бабине літо". Про це розказала синоптикиня Українського гідрометцентру Наталія Птуха, пише уніан.…

2 години ago

У Дніпрі водій збив жінку з дитиною на переході та втік з місця ДТП

У Дніпрі водій збив жінку з дитиною на переході і поїхав з місця ДТП. Правоохоронцям…

3 години ago

Зварювальник на Закарпатті вирізав дірку у мості та втік через неї до Угорщини, — ЗМІ

Під час ремонту мосту на Закарпатті зварювальник вирізав дірку у мості, і таким чином він…

3 години ago

На Одещині співробітник районного ТЦК змінював інформацію в реєстрі «Оберіг»

Співробітники ДБР викрили старшого солдата Малиновського РТЦК та СП Одеси, який за гроші вносив неправдиву…

4 години ago

Україна створить реєстр постраждалих дітей від російської агресії

Верховна Рада ухвалила закон «Про основи соціальної захищеності дітей, які постраждали внаслідок повномасштабної збройної агресії…

4 години ago

Полімерні зернові рукави – ефективний інструмент зберігання зернових культур

Технологія зберігання зерна у спеціальних полімерних рукавах передбачає створення спеціального бар'єру, щоб протидіяти впливу відкритого…

4 години ago