На Івано-Франківщині з’явилася племінна пасіка

event 10:37 Четвер 31 Грудня 2020 ПОДІЇ

Ще одна українська пасіка нещодавно отримала статус племінної.

Детальніше про це розповідає Час-Дій.

Деталі: Для споживача головним показником щодо харчових продуктів і, в тому числі, меду є показники безпечності, адже в меді можуть бути пестициди, що ними обробляють сільськогосподарські угіддя аграрії, або антибіотики, що містяться у ветеринарних препаратах, якими лікують бджіл пасічники.  

Пасіка сільського обслуговуючого кооперативу “Селекціонер” у селищі Войнилів Калуського району отримала статус племінної.

Коментар: Упроваджуємо програму “Селекція та збереження карпатських бджіл”. Статус племінного господарства важливий тим, що пасіка має право селекції бджіл, утримання селекційного матеріалу та його розповсюдження, а також становить генофонд країни“, — акцентує Ярослав Муха.

У партнерстві із закордонними колегами реалізують наступний етап розвитку програми “Селекція та збереження карпатських бджіл” — для покращення чистоти популяції цих комах працюють над створенням ізольованого расового облітника в Галицькому районі.

Коментар: Важливо, що маємо підтримку столичного Інституту бджільництва імені Прокоповича. Разом із науковцями беру участь у підготовці змін до чинного закону про бджільництво, що морально застарів. Залучатимемо народних депутатів до затвердження цих змін у Верховній Раді“, — підсумовує Ярослав Муха.

Джерело: сайт GreenPost

Читайте також: Як їжа впливає на швидкість сп’яніння — поради лікарів

Останні новини
17.04.2024, Середа
16.04.2024, Вівторок
15.04.2024, Понеділок
14.04.2024, Неділя
13.04.2024, Субота
12.04.2024, П’ятниця
11.04.2024, Четвер
Читати більше новинarrow_forward