Музеї Рівненщини адаптують для людей з інвалідністю

event 15:09 Середа 22 Липня 2020 РІВНЕ

У рівненських музеях проводитимуть екскурсії для людей з інвалідністю. Про це повідомляє пресслужба Рівненської ОДА.

Детальніше про це розповідає Час-Дій.

Деталі: Для цього в закладах розроблять аудіогіди – спеціальні путівники для людей з порушенням зору, а також буклети шрифтом Брайля, позначать сходові маршрути, встановлять мнемосхеми.

Проєкт збираються реалізувати до 30 вересня 2020 року.

В загальному туристи з інвалідністю зможуть побувати на п’ятьох екскурсіях: в обласному краєзнавчому музеї, історико-культурних заповідниках Острога та Дубно, а також у культурно-археологічному центрі “Пересопниця”.

Ініціативу збираються реалізувати в рамках проєкту “Культурні продукти Рівненщини без обмежень”. 

Його буде втілювати у життя ГО “Регіональний центр розвитку “Тріада”” спільно з ВП ВГО “Генерація успішної дії” у Рівненській області за підтримки Українського культурного фонду.

Проєкт також передбачає проведення семінарів, тренінгів та наставницьких сесій для провайдерів культурних послуг. Для екскурсоводів попередньо проведуть відео-уроки з основ української жестової мови.

Керівниця управління культури та туризму Рівненської ОДА Любов Романюк впевнена, що впровадження інклюзії у музейних комплексах дозволить закладам стати більш доступними для людей з порушенням здоров’я.

Коментар: “Створення безбaр’єрного середовищa, розробкa промоційних турів та нaвчaння персонaлу дозволить людям з інвалідністю стати aктивними туристaми. Звичaйно, це збільшить потік мaндрівників у музеях. Але головне – це те, що люди з порушеннями здоров’я зaвдяки тaким проєктaм можуть урізномaнітними своє дозвілля, познaйомитися з історією нaшого крaю”, – підкреслила Любов Романюк.

Читайте також: У Рівному різко зменшується кількість населення: дані

Теги:
Останні новини
17.04.2024, Середа
16.04.2024, Вівторок
15.04.2024, Понеділок
14.04.2024, Неділя
13.04.2024, Субота
12.04.2024, П’ятниця
11.04.2024, Четвер
Читати більше новинarrow_forward