“Може бути лише задишка”: чим відрізняються симптоми Covid-19 у дітей та дорослих

event 09:39 Понеділок 09 Листопадаа 2020 ПОДІЇ

Лікарі повідомляють, що симптоми Covid-19 у дітей та дорослих можуть відрізнятися.

Детальніше про це розповідає Час-Дій.

Деталі: Коронавірус у дітей дуже часто протікає не так, як у дорослих. Навіть звичайна симптоматика може істотно відрізнятися і важливо вчасно розпізнати наближення небезпечного стану.

Директор львівської лікарні Олександра Бурда розповіла, що у малюків може з’явитися тільки задишка і це може виявитися єдиною ознакою розвитку коронавірусу.

Олександра Бурда назвала симптоми, на які обов’язково потрібно звертати увагу батькам, щоб уникнути важких наслідків Covid-19.

Коментар: На забарвлення носо-губного трикутника: у дітей він завжди показує, наскільки добре працюють серце і легені. У нормі губи рожеві, шкіра навколо них не повинна бути сірою або синюшного кольору“, – пояснила фахівець.

Вона додала, що при появі таких симптомів потрібно негайно звернутися до лікаря. Якщо немає сімейного лікаря, то в опорну лікарню, що визначена для дітей з коронавірусом. 

Коментар: Якщо хтось у родині хворів, мав нежить або кашель, це теж міг бути Covid-19, але в легкій формі. А у дитини або інших членів сім’ї можливі серйозні наслідки“, – розповіла лікар.

Вона зазначила, що у коронавірусних лікарнях зараз влаштовують окреме ізольоване відділення й окрему приймальню, де є рентген-апарат, УЗД і є можливість зробити всі необхідні аналізи.

Джерело: сайт Факти

Читайте також: “Понад 1.5 мільйона людей за день”: як триває масове тестування на COVID в Словаччині

Останні новини
27.03.2024, Середа
26.03.2024, Вівторок
25.03.2024, Понеділок
24.03.2024, Неділя
23.03.2024, Субота
22.03.2024, П’ятниця
Читати більше новинarrow_forward