НОВИНИ

Місячний посівний календар на грудень 2022

У грудні у садівників і городників починається перепочинок після закінчення сільськогосподарського сезону. Але це не означає, що на ділянці зовсім немає роботи, пише уніан

• УСІ НОВИНИ В ОДНОМУ ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛІ – БАЙРАКТАР NEWS.

Місячний посівний календар на кожен день грудня 2022

1 грудня – посадка будь-яких овочів в теплиці і на підвіконні, особливо огірків. Вигонка зелені петрушки і селери. Можна поливати і підгодовувати рослини малими дозами. В саду проводять снігозатримання і утеплюють снігом кущі.

2-4 грудня – неродючі дні. Не варто висаджувати рослини. Можна розпушувати грунт, боротися з хворобами і бур’янами, мульчувати ґрунт.

5-6 грудня – дуже родючі дні. Можна висаджувати будь-які овочі, зелень і квіти. Дозволені рясні поливи і внесення добрив. В саду проводиться зимове щеплення.

7-9 грудня – дні повного місяця. Роботи з рослинами не проводяться.

10-11 грудня – вдалі дні для посіву і посадок будь-яких культур, особливо моркви і буряка. Мінеральні та органічні підгодівлі, боротьба з бур’янами, розпушування грунту, пересадка рослин. Хороші дні для посадки багаторічних квітів. Не рекомендується обробляти рослини отрутохімікатами. 

Читайте також: Що станеться якщо впала обручка в РАЦСі: чи варто вірити прикметам

12-13 грудня – не рекомендується сіяти і садити рослини, а також підгодовувати і поливати, але можна їх пересаджувати. Розпушування і прополка грунту, боротьба з шкідниками і гризунами. Снігозатримання в саду і на клумбі.

14-16 грудня – посадка зелені і буряка на вигонку, підгодівлі і пересадки, рясний полив рослин. Посадки і пересадки будь-яких багаторічних квітів. Обрізка дерев і утеплення стовбурів снігом. Не рекомендується замочувати насіння.

17-19 грудня – посіви і посадки в теплиці коренеплодів, зелені, буряка. Вдалі дні для посадки будь-яких квітів, в тому числі кімнатних. Боротьба з гризунами. Санітарна і омолоджуюча обрізка, формування крони, щеплення дерев.

20-21 грудня – дуже врожайні дні для посівів і посадок будь-яких культур, особливо швидкозростаючих, таких як гірчиця, шпинат і салат. Замочування і пророщування насіння. Поливи і підгодівлі дуже помірні. Не рекомендується обрізати рослини і розмножувати їх діленням коренів.

22-24 грудня – молодик. Роботи з рослинами не проводяться.

25-26 грудня – будь-які посадки і пересадки краще не проводити, оскільки рослини зараз слабкі і рани на них довго гояться. Також не рекомендується обрізати, поливати рослини і розпушувати грунт. Можна полоти землю і проріджувати сходи, мульчувати ділянку, накривати посадки і квіти на зиму.

27-29 грудня – посадки будь-яких овочів і квітів, вигонка зелені. Поливи і підгодівлі дуже помірні, оскільки можуть згнити коріння. Не рекомендується обробляти рослини від хвороб і шкідників.

30-31 грудня – не рекомендується проводити посіви, посадку і пересадку будь-яких рослин, обрізати і підгодовувати рослини. Можна захищати рослини від гризунів і сонячних опіків, проріджувати сходи, вкривати троянди і ягідні кущі.

Марія Апельмон

Маша любителька побитися об заклад, про точність її прогнозу погоди. Вона знає, чи потрібно завтра брати із собою парасольку, чи краще не виходити з дому через пекельну спеку. Інколи напише прогноз погоди краще, ніж Укргідрометцентр. Окрім цього захоплюється астрологією. Полюбляє писати гороскопчики і хвалити Козерогів. Точно знає, що чекає вас сьогодні, завтра і навіть через тиждень. А ще вона не відривається від сучасної літератури (*Кідрук one love) та є поціновувачем смачного індійського чаю.

Недавні новини

Чому жовтіють кінчики цибулі й часнику: дієві поради

Іноді можна спостерігати, як колись зелені пера цибулі й часнику починають жовтіти. Перша думка, яка…

31 хв. ago

На Житомирщині знайшли застреленими 7-річну дівчинку та її батьків

2 травня зранку у селі Поліське Коростенського району в приватному будинку виявили тіла трьох членів…

58 хв. ago

У Житомирі викрили листоношу, яка привласнювала собі гроші з субсидій та пенсій

У Житомирі листоношу одного з міських поштових відділень підозрюють у привласненні грошей з чужих пенсій…

1 годину ago

Названо найдобріші знаки Зодіаку: хто вони

Астрологи назвали три знаки Зодіаку, які володіють чистим серцем і добрими помислами. Вони завжди прийдуть…

9 години ago

Експерти розповіли, які шкідники найчастіше вражають тую: як захистити рослину

Щоб туї росли пишними й були завжди зеленими, треба їх захищати від шкідників, які їх…

10 години ago

Названо знаки Зодіаку, які ризикують залишитися без грошей на цих вихідних

Астрологи назвали два знаки Зодіаку, чиє фінансове становище може серйозно похитнутися. На думку експертів, вони…

12 години ago