Мінцифри анонсувало нові послуги у “Дії”: що з’явиться цьогоріч

event 11:58 Вівторок 13 Квітня 2021 ПОДІЇ

Незабаром у додатку “Дія” з’являться нові податкові послуги, зокрема сплату податків, декларації для ФОП та електронний акциз – їх запустять після Diia Summit цьогоріч.

Детальніше про це розповідає Час-Дій.

Про це повідомляє пресслужба Мінцифри.

Так, після Diia Summit навесні на порталі та у застосунку Дія у розділі “Мої податки” стане доступною сплата податків та подання декларацій для ФОП на спрощеній системі оподаткування, довідка про отримані доходи та сплачені податки, відображення даних про платника податків і стан його розрахунків з бюджетом.

Також через Дію українці отримуватимуть сповіщення про граничні строки оплати, наявність податкових зобов’язань або заборгованості. Платформу інтегруватимуть з банками: за згодою користувача Дія робитиме запит до банку та відображатиме загальну суму надходжень за обраний звітний період з ФОП-рахунку.

Коментар:Важливо, що суму доходів бачитиме тільки користувач. Дія від вашого імені лише робить запит до банку й заповнює відповідне поле в декларації”, – додали у відомстві. 

А восени Мінцифри планує спільно з Державною податковою службою запустити проєкт електронного акцизу та електронної марки. Як пояснюють у відомстві, “кожен українець зможе перевірити справжність акцизної марки онлайн та миттєво повідомити про порушення”.

Для пілотного запуску обрали категорію алкогольної продукції. У Мінцифри кажуть, що проєкт “сприятиме подоланню корупції завдяки мінімізації впливу людського фактору”. Також електронні послуги дозволять посилити контроль за обігом підакцизних товарів на державному рівні та створити дієвий механізм боротьби з фальсифікованими чи незаконно ввезеними на територію України підакцизними товарами. 

Джерело: сайт Економічна Правда

Читайте також: У скільки українцям цього року обійдеться “Великодній кошик”

Теги: Мінцифри
Останні новини
19.04.2024, П’ятниця
18.04.2024, Четвер
17.04.2024, Середа
16.04.2024, Вівторок
15.04.2024, Понеділок
14.04.2024, Неділя
13.04.2024, Субота
12.04.2024, П’ятниця
Читати більше новинarrow_forward