Міносвіти рекомендує школярам і студентам знову перейти на “дистанційку”

event 17:21 Вівторок 16 Березня 2021 ПОДІЇ

У школах, коледжах та вищих навчальних закладах України у Міністерствах охорони здоров’я та освіти і науки через стрімке поширення COVID-19 рекомендують посилити карантин і перейти на дистанційне навчання. 

Детальніше про це розповідає Час-Дій.

Рекомендації не стосуються початкових класів. Про це повідомив міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет.

Так, учнів 5-11 класів, закладів професійно-технічної освіти та студентів закладів фахової передвищої та вищої освіти пропонують перевести на “дистанційку”. Рекомендації стосуються регіонів, які перебувають наразі у “жовтій” та “помаранчевій” зонах. 

Коментар: “Передусім ці обмеження варто застосовувати на адміністративно-територіальних одиницях, де перевищено епідемічні пороги на грип та ГРВІ, а також там, де фіксується значне зростання кількості випадків коронавірусної хвороби”, – заявив голова МОН.

За потреби МОН радить подовжити весняні канікули в школах.Шкарлет зауважив, що ситуація з поширенням коронавірусу в Україні є досить напруженою, а тому закликав батьків і освітян із розумінням поставитися до обмежень.

Очільник Міносвіти також нагадав, що школярам і студентам забороняється:

  • відвідувати заклади освіти здобувачами, якщо на самоізоляції через контакт із пацієнтом з підтвердженим COVID-19 перебуває більш ніж 50% здобувачів та персоналу закладу;
  • проводити в закладах освіти масові заходи (вистави, свята, концерти) за участю здобувачів освіти з більш ніж однієї групи (класу) та за присутності глядачів (відвідувачів).

Нагадаємо, в Україні стрімко зростає кількість хворих на коронавірус. У Центрі громадського здоров’я України пояснили, що серед причин такої ситуації – сезонність та недотримання людьми карантинних обмежень. 

Своєю чергою, міністр охорони здоров’я України Максим Степанов закликав місцеву владу запровадити додаткові карантинні обмеження через погіршення ситуації з коронавірусом у Києві та Вінницькій області.

Джерело: сайт ТСН

Читайте також: Ляшко розповів, чи зможуть українці обирати препапарат для вакцинування

Останні новини
24.04.2024, Середа
23.04.2024, Вівторок
22.04.2024, Понеділок
21.04.2024, Неділя
20.04.2024, Субота
19.04.2024, П’ятниця
18.04.2024, Четвер
Читати більше новинarrow_forward