НОВИНИ

Microsoft запускає нову операційну систему

Компанія Microsoft нарешті остаточно допрацювала Windows 10X, яка стала абсолютно новою версією Windows 10, створеною для інсталяції на недорогі ноутбуки.

Детальніше про це розповідає Час-Дій.

Деталі: Очікується, що система стане конкурентом Chrome OS від Google, яка також встановлюється на недорогі ноутбуки.

Зараз збірка 202XX Windows 10X перебуває на етапі тестування і доступна лише для співробітників Microsoft, повідомляє Windows Latest.

Фінальна версія нової операційної системи, згідно з інформацією інсайдерів, вийде на початку наступного року, а продажі ноутбуків під управлінням Windows 10X стартують вже навесні. Список моделей, які першими надійдуть у продаж наразі не відомо.

Очікувалось, що Windows 10X вийде разом з дводисплейним ноутбуком Surface Neo, але пізніше стратегія була змінена, і зараз операційна система призначена, у першу чергу, для ноутбуків з певними обмеженнями (мова йде, у першу чергу, про бюджетні моделі з невеликим об’ємом пам’яті).

Попри те, що операційна система вже готова, перші бюджетні ноутбуки з нею поступлять у продаж весною, скоріш за все, у квітні. Microsoft все ще не планує робити Windows 10X безкоштовною, тому, купуючи ноутбук на Windows 10X, ви платите і за неї включно.

Нагадаємо, що Windows 10X – це полегшена версія Windows 10 з уніфікованими драйверами, без підтримки додатків Win32 та з полегшеним стартовим меню без звичних плиток.

Також цікавою інновацією стало те, що у Windows 10X інтерфейс став не квадратним, як у Windows 10, а заокругленим. Цілком можливо, що якщо ця фішка з’явилася у Windows 10X, її появи слід з часом очікувати і у Windows 10.

Джерело: сайт Главком

Читайте також: Microsoft інвестує пів мільярда доларів в український ринок – Мінцифри

Дмитро Гаврилюк

Кажуть журналісти - сидяча робота? Це не про Діму. Нашого Дмитра хлібом не годуй, а дай лише попрацювати в домашньому садку. В перервами між практикою, він ділиться секретами і лайфхаками своїх знань. А ще Діма морж! Інколи нам здається, що в його жилах тече антифриз! Наразі Діма вегетаріанець з 3-річним стажем, який розкаже вам усе про користь бобових і овочів. І часто пише про це у авторському блозі.

Недавні новини

У Рівному водій BMW в`їхав у сарай

У Рівному водій BMW вʼїхав у сарай. Про це повідомили в пресслужбі патрульної поліції Рівненщини.…

6 хв. ago

У Кривому Розі в ТЦК помер військовозобов’язаний: що відомо

У неділю, 5 травня, на території Саксаганського ТЦК та СП у Кривому Розі під час…

14 хв. ago

У ВМС ЗСУ розповіли, скільки вибухівки потрібно для знищення Кримського мосту

Капітан запасу ВМС ЗС України Андрій Риженко вважає, що для повного знищення Кримського мосту потрібен…

47 хв. ago

На Рівненщині стартували змагання з кіберспорту

На Рівненщині стартували змагання з кіберспорту. Про це повідомили у пресслужбі Рівненської обласної державної адміністрації. …

1 годину ago

На Луганщині окупант жорстоко зґвалтував і вбив 17-річну дівчину

Російський окупант зізнався, що на окупованій частині Луганщини він зґвалтував дівчину в машині, а згодом…

1 годину ago

З Тиси неподалік від кордону з Румунією дістали тіла трьох потопельників

Вчора, 6 травня, впродовж дня на Закарпатті, неподалік від кордону з Румунією, з річки Тиса…

2 години ago