Медики назвали популярні продукти, які небезпечні для серця

event 08:32 П’ятниця 19 Лютого 2021 ПОДІЇ

Захворювання серця, згідно зі статистикою, є одними з найчастіших причин смерті. 

Детальніше про це розповідає Час-Дій.

Деталі: Вчені розповіли, які продукти можуть призвести до серйозних проблем з важливим органом. Багато з них можуть перебувати на кухні майже у кожного. Однак не всі здогадуються про смертельну загрозу.

Так, до списку небезпечних продуктів увійшли солодкі газовані напої. Згідно з дослідженням Publication of Medicine, регулярне вживання штучно підсолоджених напоїв може призвести до підвищеного ризику серцевих захворювань, а також до підвищення артеріального тиску.

Прямо за газованою водою розташувалося м’ясне асорті. За даними Northwestern University, якщо їсти оброблене м’ясо всього два рази на тиждень, це може підвищити ризик серцевих хвороб на 3-7%, пише EatThis, NotThat!.

Одним з найпростіших варіантів вечері є макарони. Однак фахівці застерігають: оброблені вуглеводи, “представниками” яких є білий хліб, білий рис і макаронні вироби, відомі як продукти з високим ГІ (високий глікемічний індекс). Вони можуть підвищити рівень глюкози в організмі до небезпечного рівня, що збільшує ризик хвороб серця і діабету.

До переліку небезпечних для серця продуктів також увійшли енергетичні батончики, червоне м’ясо, смажена курка, кетчуп, арахісове масло зі зниженим вмістом жиру, оброблений фруктовий сік, ароматизовані Кавові напої і попкорн.

Джерело: сайт UkrHealth

Читайте також: У Фінляндії знайшли новий варіант коронавірусу, який складно виявити за допомогою ПЛР-тесту

Останні новини
18.03.2024, Понеділок
17.03.2024, Неділя
16.03.2024, Субота
15.03.2024, П’ятниця
14.03.2024, Четвер
13.03.2024, Середа
12.03.2024, Вівторок
Читати більше новинarrow_forward