Медик пояснила, які ТОП-5 наслідків найчастіше бувають після COVID-19

event 15:21 Понеділок 14 Грудня 2020 ПОДІЇ

У 80% тих, що одужали від коронавірусу може бути “постковідній синдром” – залишкові явища після перенесеного коронавірусу. Що це за сидром і як з ним впоратися розповіла інфекціоністка Світлана Куніцина.

Детальніше про це розповідає Час-Дій.

Деталі: Від наслідків коронавірусу ще протягом кількох місяців. Причому навіть ті, хто переніс коронавірус в легкій формі, ризикують отримати ускладнення. Зокрема Американський Центр по контролю і профілактиці захворювань після досліджень з’ясував, що третина таких пацієнтів ще 2-3 тижні повертаються до тієї норми здоров’я, яка була до хвороби. А ті, хто хворів у важкій формі, можуть повертатися до норми місяцями. І чим старша людина, чим більше у неї хронічних хвороб, тим складніше відновлення.

Як впоратися з найбільш поширеними наслідками ковіду йдеться в інструкцію ВООЗ.

  1. Проблеми з диханням

Після виписки з лікарні може зберігатися відчуття нестачі повітря. Причому часто – це більше психологічний стан. Лікарі радять зберігати спокій, активніше рухатися, виконувати дихальну гімнастику.

  1. Слабкість легень

Необхідно виконувати вправи для відновлення легенів, але при цьому не можна себе сильно завантажувати.

  1. Проблеми з голосом

У людини, яка перехворіла на коронавірус, може пропасти голос. При можливості намагайтеся “розговоритися” – робіть це голосніше, а не пошепки. А якщо втомилися, знизьте голос. Пити рідину краще маленькими ковтками.

  1. Труднощі при ковтанні

Ретельно пережовуйте їжу. При необхідності подрібнюйте продукти й приймайте маленькими порціями.

  1. Депресія

Слухайте приємну музику, грайте в ігри та головоломки, розгадуйте кросворди. Антидепресанти можуть негативно вплинути на ослаблений імунітет людини, тому замініть таблетки фізичною активністю і прогулянками на свіжому повітрі. Плануйте день з ранку, записуйте справи в блокнот, а потім підглядайте в нього.

Джерело: сайт GreenPost

Читайте також: Глобальний збій у Google: не працюють YouTube, Gmail та інші сервіси (фото)

Останні новини
19.04.2024, П’ятниця
18.04.2024, Четвер
17.04.2024, Середа
16.04.2024, Вівторок
15.04.2024, Понеділок
14.04.2024, Неділя
13.04.2024, Субота
Читати більше новинarrow_forward