9 серпня відзначається Міжнародний день корінних народів світу

event 10:42 Вівторок 09 Серпня 2016

кримські татариКорінні народи — народи, які проживають у багатоетнічних суспільствах незалежних країн і є нащадками тих, хто населяв країну або географічну область, частиною якої є дана країна, споконвіку, у період її завоювання або колонізації або в період встановлення наявних державних кордонів.

В Україні, корінними народами (що не мають власної держави), вважаються кримські татари, караїми, кримчаки, котрі походять з території Криму і також гагаузи з Одеської області. Решта національних меншин України є діаспорою народів, котрі мають свої етнічні батьківщини чи національні утворення за межами України.

В Україні на сьогоднішній день гостро стоїть питання корінного народу окупованого українського півострова Криму – кримських татар.

До Міжнародного дня корінних народів світу в Україні запущена соціальна програма: Міністерство інформаційної політики звернулося до українських телеканалів із проханням продемонструвати як соціальну рекламу короткий ролик «Один корінь – три народи» про кримських татар, кримчаків та караїмів, довший варіант ролику всі бажаючі зможуть подивитися у низці інтернет-видань та соціальних мережах. 5 серпня об 11.00 відбулася прес-конференція присвячена старту комунікаційної кампанії «Міжнародний день корінних народів світу». За словами першого заступника міністра інформполітики, у рамках круглого столу або конференції розпочнеться захід «Корінні народи України історія, сучасність та перспективи».

Джерела: uk.wikipedia.orgwww.ukrinform.ua

Теги:
Останні новини
27.03.2024, Середа
26.03.2024, Вівторок
25.03.2024, Понеділок
24.03.2024, Неділя
23.03.2024, Субота
22.03.2024, П’ятниця
Читати більше новинarrow_forward