НОВИНИ

“М’ясо з ГМО”: у США дозволили їсти модифікованих свиней

Управління з санітарного нагляду за якістю харчових продуктів і медикаментів США (FDA) дозволило вирощувати генномодифікованих свиней для проведення лабораторних тестів, трансплантації органів, створення ліків і виробництва м’яса, безпечного для людей з алергією.

Детальніше про це розповідає Час-Дій.

Деталі: Тварин буде вирощувати компанія Revivicor.

Генномодифікованих свиней називають GalSafe через те, що у них немає молекули альфа-гал, яка є майже у всіх ссавців. У людей цієї молекули немає від природи, але саме вона провокує алергію на м’ясо.

Такий синдром у людини може розвинутися, наприклад, після укусу кліща. Вживання в їжу GalSafe-свинини в цьому випадку буде безпечне для здоров’я й дозволить алергікам їсти м’ясо.

Тканини генномодифікованих свиней можна буде використовувати у виробництві гепарину – це препарат, який перешкоджає згортанню крові. Також органи GalSafe-тварин можуть трансплантуватися людям, у яких через альфа-гал молекули відбувається відторгнення. Але поки це тільки теорія, на практиці органи генномодифікованих свиней ще не пересаджували людям.

Коментар: Вперше біотехнологічний тваринний продукт схвалений і як харчові продукти, і як потенційний матеріал біомедичних досліджень – це найважливіша віха в історії інновацій“, – заявили у FDA.

Інші ГМО-тварини, яких дозволили їсти у США

Раніше FDA вже схвалило розведення генетично модифікованих курей, кіз і лососів для виробництва харчових продуктів. Свині GalSafe – перші такі тварини, яких використовуватимуть і в медичних цілях.

Джерело: сайт 24 канал

Читайте також: “Типові рівненські будні”: вулицями міста розгулює свиня (відео)

Дмитро Гаврилюк

Кажуть журналісти - сидяча робота? Це не про Діму. Нашого Дмитра хлібом не годуй, а дай лише попрацювати в домашньому садку. В перервами між практикою, він ділиться секретами і лайфхаками своїх знань. А ще Діма морж! Інколи нам здається, що в його жилах тече антифриз! Наразі Діма вегетаріанець з 3-річним стажем, який розкаже вам усе про користь бобових і овочів. І часто пише про це у авторському блозі.

Недавні новини

На Рівненщині проведуть капремонт набережної за понад 5,5 млн грн

Рівненська обласна державна адміністрація оголосила про проведення тендерів на понад 20 мільйонів гривень. Тендери охоплюють…

4 хв. ago

У Києві чоловік викликав поліцію, бо забув, де припаркувався

У Голосіївському районі Києва поліція прибула на виклик щодо нібито викрадення машини. Проте автівку знайшли…

32 хв. ago

У Рівному затримали чоловіка, який прийшов в церкву та погрожував револьвером священнику

За фактом хуліганства у Рівному розпочато досудове розслідування. Про це повідомили у пресслужбі поліції Рівненщини.…

59 хв. ago

На Хмельниччині чоловік зґвалтував свою неповнолітню доньку

Мешканця Шепетівського району Хмельницькій області судитимуть за зґвалтування власної малолітньої доньки. Зловмиснику загрожує до 15…

60 хв. ago

В Україні різко подорожчала земля: скільки тепер коштує гектар

В Україні відчутно здорожчала земля сільгосппризначення. Так, за підсумками першого кварталу 2024 року (січень-березень), капіталізація…

1 годину ago

Названо знаки Зодіаку, які стануть набагато щасливішими у травні: хто вони

Астрологи назвали три знаки Зодіаку, чиє життя налагодиться вже в травні цього року. Це буде…

1 годину ago