“М’ясо з ГМО”: у США дозволили їсти модифікованих свиней

event 17:36 Середа 16 Грудня 2020 ПОДІЇ

Управління з санітарного нагляду за якістю харчових продуктів і медикаментів США (FDA) дозволило вирощувати генномодифікованих свиней для проведення лабораторних тестів, трансплантації органів, створення ліків і виробництва м’яса, безпечного для людей з алергією.

Детальніше про це розповідає Час-Дій.

Деталі: Тварин буде вирощувати компанія Revivicor.

Генномодифікованих свиней називають GalSafe через те, що у них немає молекули альфа-гал, яка є майже у всіх ссавців. У людей цієї молекули немає від природи, але саме вона провокує алергію на м’ясо.

Такий синдром у людини може розвинутися, наприклад, після укусу кліща. Вживання в їжу GalSafe-свинини в цьому випадку буде безпечне для здоров’я й дозволить алергікам їсти м’ясо.

Тканини генномодифікованих свиней можна буде використовувати у виробництві гепарину – це препарат, який перешкоджає згортанню крові. Також органи GalSafe-тварин можуть трансплантуватися людям, у яких через альфа-гал молекули відбувається відторгнення. Але поки це тільки теорія, на практиці органи генномодифікованих свиней ще не пересаджували людям.

Коментар: Вперше біотехнологічний тваринний продукт схвалений і як харчові продукти, і як потенційний матеріал біомедичних досліджень – це найважливіша віха в історії інновацій“, – заявили у FDA.

Інші ГМО-тварини, яких дозволили їсти у США

Раніше FDA вже схвалило розведення генетично модифікованих курей, кіз і лососів для виробництва харчових продуктів. Свині GalSafe – перші такі тварини, яких використовуватимуть і в медичних цілях.

Джерело: сайт 24 канал

Читайте також: “Типові рівненські будні”: вулицями міста розгулює свиня (відео)

Теги: США
Останні новини
17.04.2024, Середа
16.04.2024, Вівторок
15.04.2024, Понеділок
14.04.2024, Неділя
13.04.2024, Субота
12.04.2024, П’ятниця
11.04.2024, Четвер
Читати більше новинarrow_forward