НОВИНИ

“Люта краса”: американський фотограф сорок років знімає урагани, торнадо і піщані бурі (фото)

У 1977 році фотограф Ерік Меола подорожував з музикантом Брюс Спрінгстін, роблячи знімки для його майбутнього альбому The Promise. Під час однієї з фотосесій небо затягнуло важкими хмарами, хлинув злива, блиснула блискавка, прогримів грім. Меола продовжував знімати. Так почалася його кар’єра фотомисливця за бурею.

Детальніше про це розповідає Час-Дій.

За словами Меола, протягом наступних сорока років він неодноразово повертався на американські рівнини, скооперувавшись з мисливцями за бурями, щоб показати буяння стихії та зрозуміти процеси, що лежать в її основі.

Захоплюватися фотографією Меола почав в підлітковому віці. Він зібрав у себе вдома фотолабораторію і вдосконалювався в мистецтві знімків, заробляючи на життя тим, що знімав людей. Вступив в Сіракузького університет, після закінчення працював і навчався у піонера кольорової фотографії Піта Тернера, а згодом став його другом.

У 1971 році Меола відкрив фотостудію і почав знімати для журналів Life, Esquire і Time. У 1972 році до нього прийшла справжня слава: Меола був на Гаїті, де сфотографував хлопчика на тлі реклами “Кока-Коли”. Цей знімок потрапив в журнал Time, а потім його включили в спецвипуск Life за 1997 рік “100 чудових знімків за останні 1000 років”. Фото називається Coca Kid і вважається однією з найбільш знаменитих його робіт.

У 1975 році Меола працював над обкладинкою альбому Born to Run для Брюса Спрінгстіна, після чого в 1977 році відбулася знаменна подія, що відбилася на його творчості.

Опісля Меола продовжив знімати для журналів. У 1986 році отримав нагороду “Рекламний фотограф року”. Незабаром пережив творче вигорання, комерційні зйомки не приносили колишнього задоволення. У 1995-му він відвідав Бірму, де пережив “духовну трансформацію”, після якої вирішив зав’язати з комерційною фотографією і відправився подорожувати по світу, відвідав Азію, Африку та Антарктиду.

У 2019 Меола випустив фотокаталог “Люта краса”, куди увійшли його улюблені знімки, на якій зафіксовані торнадо, пилові бурі, блискавки та інші метеорологічні явища що захоплюють дух.

Джерело: сайт Маяк

Читайте також: Прозорий телевізор Xiaomi показали в роботі – відео

Дмитро Гаврилюк

Кажуть журналісти - сидяча робота? Це не про Діму. Нашого Дмитра хлібом не годуй, а дай лише попрацювати в домашньому садку. В перервами між практикою, він ділиться секретами і лайфхаками своїх знань. А ще Діма морж! Інколи нам здається, що в його жилах тече антифриз! Наразі Діма вегетаріанець з 3-річним стажем, який розкаже вам усе про користь бобових і овочів. І часто пише про це у авторському блозі.

Недавні новини

Мешканець Дніпра зґвалтував та вбив 11-річну дівчинку

Взимку 2024 року мешканець Дніпра зґвалтував та вбив 11-річну дівчинку. Зловмисника затримали, його судитимуть. Про…

4 години ago

На Рівненщині попрощались із чотирма захисниками

На Рівненщині попрощались із чотирма загиблими захисниками: Олександром Бубою, В'ячеславом Авдейчиком, Анатолієм Довматом та Володимиром…

4 години ago

На Кіровоградщині двоє дітей отруїлися грибами

У Долинській громаді Кіровоградської області двоє дітей отруїлися дикорослими грибами. Про це розповіла головна санітарна…

4 години ago

В Україну йде холод з Баренцевого моря: синоптик попереджає про заморозки

Найближчими вихідними, 4 та 5 травня, в Україні буде прохолодно та навіть холодно. Місцями пройдуть…

4 години ago

З 4 травня статус “обмежено придатний” для військовозобов’язаних скасовується

Міністерство оборони України внесло зміни у процедуру визначення придатності до військової служби. Відповідні зміни до…

6 години ago

Як спекти смачну паску: 10 тонкощів від хороших господинь

Ідеальна паска - пишна, м'яка, добре пропечена й ароматна. Щоб вона вийшла такою, варто пам'ятати…

6 години ago