Люди з депресією надають перевагу депресивним мемам – дослідження

event 01:01 Четвер 07 Січня 2021 ПОДІЇ

Британські науковці виявили, що люди з важкими депресивними симптомами полюбляють депресивні меми більше, аніж звичайні.

Детальніше про це розповідає Час-Дій.

Деталі: Про це пише Na chasi із посиланням на дані дослідження вчених з університету Шефілда.

Вважається, що емоційний стан людини суттєво впливає на когнітивні здібності — при депресії чи тривозі різко збільшується очікування чогось поганого. Іншими словами, організм вже завчасно очікує, що може відбутись щось негативне.

Саме тому люди з депресією частіше помічають саме погані речі — вони приділяють більше уваги на ті факти, що підтверджують їхні переживання.

Науковці вирішили провести експеримент. Вони знайшли 21 волонтера, яких розподілили на групи, в залежності від депресивних симптомів, визначених за стандартним опитуванням.

Під час експерименту добровольці дивились на чорний екран, на якому було зображено фіксувальний хрест. Потім учасникам дослідження одночасно показували два меми — нейтральний та негативний.

Кожну пару мемів показували протягом чотирьох секунд. В той самий час вчені фіксували, куди саме більше дивились волонтери та де саме вони фіксували свій погляд.

Джерело: сайт Рубрика

Читайте також: “О ні! А втім … “: розповідаємо про новий мем з Джеремі Кларксоном (фото)

Останні новини
23.04.2024, Вівторок
22.04.2024, Понеділок
21.04.2024, Неділя
20.04.2024, Субота
19.04.2024, П’ятниця
18.04.2024, Четвер
Читати більше новинarrow_forward