Лікарні Рівненщини перевіряють на дотримання правил безпеки

event 16:38 Понеділок 07 Грудня 2020 РІВНЕ

Фахівці управління Держпраці у Рівненській області відвідали центральну міську лікарню, щоб перевірити вимоги безпечної експлуатації кисневих балонів та резервних джерел електричного живлення.

Детальніше про це розповідає Час-Дій.

Деталі: Також працівникам лікарні нагадали про те, як правильно поводитися із небезпечним обладнанням, адже важливо, щоб хворі на COVID-19 безперебійно отримували кисень.

Наразі у медзакладі використовують кисню в 10 разів більше, ніж до початку карантину. В лікарні є один резервуар для кисню на три тони та киснева рампа на 60 балонів. Зокрема, фахівці оглянули кисневу станцію, кріогенну установку, з якої кисень надходить до ліжок пацієнтів.

Коментар: Кисень привозять із Львівського хімічного заводу. Зараз збільшено розхід кисню, до карантину ми заправляли кріогенну установку раз в три місяці, споживання було 7 тонн, зараз заправляємо через день, споживання надзвичайно велике: йде від 70 тонн на місяць“, – розповідає заступник головного лікаря Рівненської ЦМЛ Ігор Шаров.

Поки кріогенну установку заправляють, кисень пацієнтам постачають з кисневої рампи.

Представники управління Держпраці в області саме у кисневій рампі виявили певні недоліки.

Коментар: Зберігаються балони без нагвинчених ковпаків, має нерівність підлога, там де знаходиться киснева рампа“, – каже начальниця відділу нагляду на об’єктах підвищеної небезпеки управління Держпраці в області Наталія Токарець.

І додає, що байдуже ставлення до вимог техніки безпеки може створити загрозу для працюючих і пацієнтів, які тут знаходяться. Кисневі балони мають тиск 150 атмосфер, тобто при неправильній експлуатації може вибухнути.

За словами Ігоря Шарова, працівники лікарні регулярно перевіряють обладнання, зокрема, електрогенератор.

Протягом року його вмикали один раз, коли у лікарні зникло електропостачання. Але для перевірки запускають установку щотижня.

Коментар: До хірургічного корпусу підведені два кабелі. Якщо якась аварія, автоматично переключається на другий вхід кабелю, якщо і другий кабель якісь проблеми, то включається дизель-генератор і це все працює в автоматичному режимі“, – додає Ігор Шаров.

Також до кінця місяця на території міської лікарні встановлять ще один резервуар для кисню. Зараз готують для нього майданчик. Коштує установка більше мільйона гривень, гроші на неї виділили у вигляді субвенції на забезпечення киснем із державного бюджету.

В управлінні Держпраці в області повідомили, що з листопада профілактичні рейди проводяться в усіх лікарнях, які приймають хворих на COVID-19. Триватимуть вони до 24 грудня.

Джерело: сайт РОДА

Читайте також: “Імунітету вже не буде!”: вчені з’ясували, що нова мутація COVID-19 не реагує на антитіла

Останні новини
27.03.2024, Середа
26.03.2024, Вівторок
25.03.2024, Понеділок
24.03.2024, Неділя
23.03.2024, Субота
22.03.2024, П’ятниця
Читати більше новинarrow_forward