Лікарка розповіла про побічні ефекти від дистанційної роботи

event 15:42 Середа 28 Квітня 2021 Здоров'я

Довге онлайн-спілкування, в тому числі у форматі відеоконференцій, може призвести до головного болю, дратівливості і неврозів. 

Детальніше про це розповідає Час-Дій.

Про це розповіла нейропсихолог Ірина Хвінгія.

Фахівець вважає, що довгі віртуальні робочі наради, які часто проходять у такому режимі, можуть негативно впливати на стан здоров’я і стати причиною нездужань.

Коментар: “Якщо ми з вами дивимося відеоконференцію через Zoom або Skype, то йде перевантаження зорового аналізатора з двох сторін. При перевантаженні зорового аналізатора людина стає більш дратівливою, у неї падає працездатність, складніше перемикатися з завдання на завдання, вона швидше втомлюється від виконання кожного завдання, вранці прокидається вже втомленою, скільки б годин не проспала”, – зазначила Хвінгія.

Вона уточнила, що це є першою ознакою неврозу. У зв’язку з цим фахівець порекомендувала при частих і тривалих відеоконференціях знижувати навантаження на очі, і, якщо є така можливість, наприклад, вимикати відео, але залишати звук.

У разі, якщо можливості уникнути конференцій у великих кількостях немає, необхідно мінімізувати спілкування у соцмережах після цього. Також лікар порадила більше перебувати на свіжому повітрі.

Джерело: сайт Курс

Читайте також: У США вакцинованим дозволили не носити маски

Останні новини
27.03.2024, Середа
26.03.2024, Вівторок
25.03.2024, Понеділок
24.03.2024, Неділя
23.03.2024, Субота
22.03.2024, П’ятниця
Читати більше новинarrow_forward