НОВИНИ

Лікарка пояснила, чи можна вакцинуватися проти COVID алергікам, діабетикам та жінкам під час годування грудьми

В Україні в багатьох людей з хронічними хворобами виникають побоювання щодо вакцинації проти ковіду. Й наскільки вони виправдані розповіла медична експертка ЮНІСЕФ та інфекціоністка Катерина Булавінова.

Детальніше про це розповідає Час-Дій.

Деталі: За словами лікарки, якщо у людини є цукровий діабет, то потрібно вакцинуватися і від COVID-19, і від грипу, і від пневмококової інфекції. Тому що цукровий діабет — одне з дуже небезпечних захворювань у плані ковіду, який може на нього нашаруватися. Також вона розказала, що робити щеплення від вірусу можна й у тому випадку, якщо людина приймає гормональні препарати.

Коментар:Ми дивимося на дозу гормональних препаратів для того, щоб зрозуміти, чи буде вакцина ефективною. Утім, до безпеки вакцини це не має жодного стосунку“, – резюмувала Булавінова.

На думку інфекціоніста, також можна вакцинуватися і якщо жінка годує грудьми. Можна і потрібно вакцинуватися алергікам.

Коментар:Але потрібно сказати лікареві чи медсестрі — на що саме алергія. Тоді вони вирішать, як краще цю вакцинацію зробити. Наприклад, чи є ризики анафілактичного шоку. Єдиним справжнім протипоказанням до вакцинації від COVID є анафілактичний шок на попередню дозу вакцини“, – розказала Булавінова.

Джерело: сайт GreenPost

Читайте також: Як отримати “карантинні 8 тис грн”: покрокова інструкція

Дмитро Гаврилюк

Кажуть журналісти - сидяча робота? Це не про Діму. Нашого Дмитра хлібом не годуй, а дай лише попрацювати в домашньому садку. В перервами між практикою, він ділиться секретами і лайфхаками своїх знань. А ще Діма морж! Інколи нам здається, що в його жилах тече антифриз! Наразі Діма вегетаріанець з 3-річним стажем, який розкаже вам усе про користь бобових і овочів. І часто пише про це у авторському блозі.

Недавні новини

Чизкейк зі згущеним молоком без випікання: смачний рецепт

Солодкі пироги та чизкейки не завжди треба випікати. Певні рецепти дають можливість отримати бездоганний виріб…

15 хв. ago

У Рівному з’явиться новий маршрут громадського транспорту

У Рівному пустять новий маршрут громадського транспорту під номером 46.  На сайті Рівненської міської ради…

20 хв. ago

Як зробити рушники більш м’якими та пухнастими: прості поради

Грубі, шорсткі рушники викликають дискомфорт при використанні і можуть викликати подразнення шкіри. Тому досвідчені господині…

42 хв. ago

Штраф до 60 000 гривень і в’язниця: що загрожує за неявку в ТЦК

Верховна Рада ухвалила законопроєкт №10379, який врегульовує міри покарання для ухильників за військові правопорушення та…

54 хв. ago

Особливого тепла не варто чекати: синоптик розповіла, що буде з погодою в Україні

В Україні найближчим часом особливого потепління можна не очікувати, температура буде "помірно комфортною".  Про детальний…

1 годину ago

Ціни на каву б’ють всі рекорди: експерти пояснили в чому причина

Ціни на каву сорту робуста досягли історичного максимуму за 45 років на тлі дефіциту. Про…

1 годину ago