Лікарі розповіли, скільки часу може тривати постковідний синдром від початку захворювання

event 14:55 Понеділок 05 Квітня 2021 ПОДІЇ

Про це на пресконференції повідомив завідувач кафедри анестезіології та інтенсивної терапії Національного медичного університету ім. Богомольця, доктор медичних наук, професор Сергій Дубров.

Детальніше про це розповідає Час-Дій.

Деталі: За словами Дубова, вже існує визначення постковідного синдрому, який може тривати 12 і більше тижнів від початку захворювання. Симптоми синдрому можуть проявлятися з боку будь-якої системи – дихальної, серцево-судинної, нервової.

Також він додав, що найтиповішими є зміни у респіраторній системі. Досить часто ці зміни мають субтотальний і навіть тотальний характер. Пацієнти тривалий час потребують допоміжної респіраторної підтримки, навіть коли вірус в їх організмі вже не розмножується, а ПЛР-тест є негативним.

Експерт повідомляє, що дещо рідше виникають ускладнення у вигляді міокардиту. При цьому він зазначив, що в Україні частота таких ускладнень є невеликою у порівнянні з іншими країнами, зокрема в Китаї ускладнення у вигляді міокардиту зафіксовано у 7-23% осіб, які перехворіли на COVID-19.

Крім того, типовим ускладненнями є неврологічні розлади та слабкість, які тривають декілька тижнів після захворювання, навіть у випадку нетяжкого його перебігу.

За словами Дубова, досить часто трапляються когнітивні розлади: порушення пам’яті, функцій вищої нервової системи.

Також він додав, що на сьогодні не існує чітких рекомендацій щодо медикаментозного лікування постковідного стану.

Коментар:Більшість рекомендацій США і ЄС зводяться до відновлювальної терапії – фізична реабілітація, повноцінне харчування, нормальний сон“, – сказав професор.

Джерело: сайт Уніан

Читайте також: В Україні різко зросли ціни на велосипеди: на скільки та чому

Останні новини
19.04.2024, П’ятниця
18.04.2024, Четвер
17.04.2024, Середа
16.04.2024, Вівторок
15.04.2024, Понеділок
14.04.2024, Неділя
13.04.2024, Субота
12.04.2024, П’ятниця
Читати більше новинarrow_forward