НОВИНИ

Лікарі розповіли, коли вітаміни стають небезпечнішими за COVID-19

Передозування та побічні ефекти вітамінів, які часто рекомендують приймати як профілактику та лікування COVID-19, можуть спровокувати тяжчі наслідки, ніж сам коронавірус. 

Детальніше про це розповідає Час-Дій.

Деталі: Про це заявив дитячий інфекціоніст Сергій Крамарьов. 

Коментар: Люди налякані та переживають, через що “хапаються за соломинку” у вигляді вітамінів. Але в цьому є величезна небезпека“, – говорить лікар 

Хоча немає жодного закінченого дослідження, що доводить, що прийом вітамінів має профілактичний або лікувальний ефект під час коронавірусу, багато експертів рекомендують приймати ці препарати, причому у великих дозах. Деякі дослідження підтверджують ймовірну користь такої терапії. Так, вчені з Чиказького університету вважають, що кожен другий хворий має дефіцит вітаміну D. Якщо цьому запобігти, інфекція пройде легше.

Коментар: Якщо одразу була така ейфорія довкола вітаміну D, то зараз відбулися певні дослідження, зокрема, в Іспанії, які дещо охолодили цей запал. Але все ж вітамін D рекомендований до прийому“, – зазначив український пластичний і реконструктивний хірург Ростислав Валіхновський.

Наголошується, що вживати вітаміни можна виключно за призначенням лікаря. Так, за словами Крамарьова, за високих доз може виникнути отруєння вітамінами. Ці речовини беруть участь у функціонуванні внутрішніх органів, наприклад, нирок, нервової, серцево-судинної систем. Якщо вітамінів буде більше, ніж потрібно, ці органи можуть постраждати. У випадку з D може виникнути ниркова недостатність, ураження нервової системи.

У випадку з надто великими дозами вітаміну С людина може отримати ураження крові, підшлункової залози й навіть діабет.

Коментар: Передозування цинком – це ураження насамперед нервової системи, шлунково-кишкового тракту, блювота, діарея“, – зазначив лікар.

Він наголосив, що в цьому разі може виникнути навіть грипоподібний синдром і порушення смакових відчуттів, що спостерігається і під час коронавірусу. Так, негативний ефект від передозування цинком можна сплутати з симптомами COVID-19.

Джерело: сайт GreenPost

Читайте також: “З кухнею та ванною”: в мережі показали як виглядають VIP-вагони Укрзалізниці

Дмитро Гаврилюк

Кажуть журналісти - сидяча робота? Це не про Діму. Нашого Дмитра хлібом не годуй, а дай лише попрацювати в домашньому садку. В перервами між практикою, він ділиться секретами і лайфхаками своїх знань. А ще Діма морж! Інколи нам здається, що в його жилах тече антифриз! Наразі Діма вегетаріанець з 3-річним стажем, який розкаже вам усе про користь бобових і овочів. І часто пише про це у авторському блозі.

Недавні новини

Гороскоп на 4 травня: що чекає на всі знаки Зодіаку

Астрологи склали гороскоп на 4 травня для всіх знаків Зодіаку. Дізнайтеся, що цього дня чекає…

50 хв. ago

Мешканець Дніпра зґвалтував та вбив 11-річну дівчинку

Взимку 2024 року мешканець Дніпра зґвалтував та вбив 11-річну дівчинку. Зловмисника затримали, його судитимуть. Про…

12 години ago

На Рівненщині попрощались із чотирма захисниками

На Рівненщині попрощались із чотирма загиблими захисниками: Олександром Бубою, В'ячеславом Авдейчиком, Анатолієм Довматом та Володимиром…

12 години ago

На Кіровоградщині двоє дітей отруїлися грибами

У Долинській громаді Кіровоградської області двоє дітей отруїлися дикорослими грибами. Про це розповіла головна санітарна…

13 години ago

В Україну йде холод з Баренцевого моря: синоптик попереджає про заморозки

Найближчими вихідними, 4 та 5 травня, в Україні буде прохолодно та навіть холодно. Місцями пройдуть…

13 години ago

З 4 травня статус “обмежено придатний” для військовозобов’язаних скасовується

Міністерство оборони України внесло зміни у процедуру визначення придатності до військової служби. Відповідні зміни до…

15 години ago