Лікарі розповіли, коли вітаміни стають небезпечнішими за COVID-19

event 13:20 Четвер 19 Листопадаа 2020 ПОДІЇ

Передозування та побічні ефекти вітамінів, які часто рекомендують приймати як профілактику та лікування COVID-19, можуть спровокувати тяжчі наслідки, ніж сам коронавірус. 

Детальніше про це розповідає Час-Дій.

Деталі: Про це заявив дитячий інфекціоніст Сергій Крамарьов. 

Коментар: Люди налякані та переживають, через що “хапаються за соломинку” у вигляді вітамінів. Але в цьому є величезна небезпека“, – говорить лікар 

Хоча немає жодного закінченого дослідження, що доводить, що прийом вітамінів має профілактичний або лікувальний ефект під час коронавірусу, багато експертів рекомендують приймати ці препарати, причому у великих дозах. Деякі дослідження підтверджують ймовірну користь такої терапії. Так, вчені з Чиказького університету вважають, що кожен другий хворий має дефіцит вітаміну D. Якщо цьому запобігти, інфекція пройде легше.

Коментар: Якщо одразу була така ейфорія довкола вітаміну D, то зараз відбулися певні дослідження, зокрема, в Іспанії, які дещо охолодили цей запал. Але все ж вітамін D рекомендований до прийому“, – зазначив український пластичний і реконструктивний хірург Ростислав Валіхновський.

Наголошується, що вживати вітаміни можна виключно за призначенням лікаря. Так, за словами Крамарьова, за високих доз може виникнути отруєння вітамінами. Ці речовини беруть участь у функціонуванні внутрішніх органів, наприклад, нирок, нервової, серцево-судинної систем. Якщо вітамінів буде більше, ніж потрібно, ці органи можуть постраждати. У випадку з D може виникнути ниркова недостатність, ураження нервової системи.

У випадку з надто великими дозами вітаміну С людина може отримати ураження крові, підшлункової залози й навіть діабет.

Коментар: Передозування цинком – це ураження насамперед нервової системи, шлунково-кишкового тракту, блювота, діарея“, – зазначив лікар.

Він наголосив, що в цьому разі може виникнути навіть грипоподібний синдром і порушення смакових відчуттів, що спостерігається і під час коронавірусу. Так, негативний ефект від передозування цинком можна сплутати з симптомами COVID-19.

Джерело: сайт GreenPost

Читайте також: “З кухнею та ванною”: в мережі показали як виглядають VIP-вагони Укрзалізниці

Останні новини
22.04.2024, Понеділок
21.04.2024, Неділя
20.04.2024, Субота
19.04.2024, П’ятниця
18.04.2024, Четвер
17.04.2024, Середа
16.04.2024, Вівторок
Читати більше новинarrow_forward