НОВИНИ

Лікарі розповіли, як відрізнити застуду від грипу

Восени настає період сезонних простудних і вірусних захворювань. Через зміну погоди жителі України стають більш схильними до різних вірусів. 

Детальніше про це розповідає Час-Дій.

Деталі: Зараз в країні, як і в усьому світі, циркулюють коронавірус, грип і звичайна застуда. Симптоми цих захворювань багато в чому схожі, але є і відмінності.

Фахівці відомої клініки Майо розповіли, за якими ознаками можна відрізнити застуду від грипу. Медики відзначають, що існує більше 200 різних вірусів, які здатні викликати застуду. Зазвичай в рік доросла людина може застудитися від двох до трьох разів, а дитина – чотири або більше разів. У половині випадків в цьому винні риновіруси.

При зараженні вірусом, який викликає застуду, у хворого протягом одного-трьох днів з’являються такі симптоми, як нежить, кашель, чхання і біль в горлі. Може бути також головний біль, закладеність носа або жар. У дітей найчастіше буває лихоманка.

При грипі температура у зараженого зазвичай вище, з’являється озноб. Можуть виникнути болі в тілі і більш серйозні симптоми. До них відносяться: тремтіння, головний біль і запаморочення.

Коли людина застудився, він може продовжувати займатися своїми звичайними повсякденними справами. Грип ж супроводжується втомою, загальним поганим самопочуттям і не дає жити як зазвичай. Як правило, симптоми цього захворювання більш важкі і зберігаються довше, передає The Express.

Ще одна з відмінностей – застуда виникає поступово, а грип може проявитися протягом декількох годин. При застуді людині може бути достатньо відпочинку, сну, великої кількості води, щоб одужати.

Якщо ж з’являються такі симптоми, як постійний кашель, втрата нюху і проблеми з шлунково-кишкового тракту, це може бути вже коронавірус. В такому випадку краще здати тест.

Джерело

Читайте також: У МОЗ попередили, що невакцинованих вчителів будуть відсторонювати від роботи

Марія Апельмон

Маша любителька побитися об заклад, про точність її прогнозу погоди. Вона знає, чи потрібно завтра брати із собою парасольку, чи краще не виходити з дому через пекельну спеку. Інколи напише прогноз погоди краще, ніж Укргідрометцентр. Окрім цього захоплюється астрологією. Полюбляє писати гороскопчики і хвалити Козерогів. Точно знає, що чекає вас сьогодні, завтра і навіть через тиждень. А ще вона не відривається від сучасної літератури (*Кідрук one love) та є поціновувачем смачного індійського чаю.

Недавні новини

Прикордонники витягли з Тиси ще одне тіло потонулого чоловіка (ВІДЕО)

З річки Тиси на кордоні з Угорщиною витягли тіло потонулого чоловіка в гідрокостюмі. Загиблим виявився…

11 хв. ago

До чого сниться, що випав зуб: про що попереджає такий сон і чи варто боятися

Сни ще здавна наділялися містичними властивостями. З давніх давен наші предки вірили, що сни можуть…

27 хв. ago

На Донеччині чоловік неодноразово ґвалтував неповнолітніх доньок співмешканки

Досудовим розслідуванням встановлено, що з червня по вересень 2023 року 39-річний мешканець Бахмутського району, бувши…

36 хв. ago

Як схуднути без відмови від солодкого: 5 способів, які точно працюють

Здобути фігуру мрії без заборон на улюблені солодощі цілком реально. Запам’ятовуйте 5 простих правил, які…

46 хв. ago

Гороскоп на 14 травня 2024 року: що чекає на всі знаки Зодіаку

Астрологи склали гороскоп на 14 травня 2024 року для всіх знаків Зодіаку. Дізнайтеся, що цього…

57 хв. ago

Тісто для чебуреків з хрусткою скоринкою: ідеальний рецепт

Тісто для чебуреків може бути таким хрустким, повітряним, з апетитними бульбашками на поверхні. Секрет приготування…

1 годину ago