Лікар розповів, як довго протримається хвиля коронавірусу в Україні

event 15:11 Понеділок 29 Березня 2021 ПОДІЇ

Якщо хвиля коронавірусу наростає швидко, то і падати вона буде теж швидко. Під час цієї хвилі коронавірусом можуть заразитися ті, хто раніше уникнув зараження.

Детальніше про це розповідає Час-Дій.

Деталі: Таку думку висловив лікар-анестезіолог Рівненської обласної дитячої лікарні Павло Сільковський на сторінці в соцмережі.

Коментар: Згідно з офіційними даними, повторних випадків “ковіду” трошки менше 0,1%. Реальний показник, на мою думку, ще кращий. Ви самі знаєте, що дуже багато людей вже перехворіли. Проаналізуйте своє оточення, щоб це підтвердити. Так що нова швидка хвиля накриває переважно тих, хто зумів прожити рік пандемії без захворювання“, — написав Сільковський.

За його словами, кількість людей, яким загрожує зараження коронавірусом теж зменшується.

Коментар: Якщо хвиля піднімається швидко, то і падати вона буде швидко теж. Тому що кількість чутливих теж зменшується швидко і прогресивно. Так, пікові навантаження на лікарні зараз величезні. Але це сталося не тільки у нас. Всю Європу накрило. Незалежно від жорсткості обмежень. Це викликав коронавірус, який поширюється своїм, не зовсім зрозумілим для нас шляхом“, — зазначив фахівець.

Сільковський підкреслює, що панікувати не потрібно, оскільки це може негативно вплинути на імунітет.

Коментар: Ще більше людей накриває паніка. А вона імунітету не створює. І може бути повторною безліч разів. І вона так само заважає медикам. Тому що в лікарню ломляться навіть ті, кому вона не потрібна. І в лікарні намагаються довше лікуватися ті, хто цілком собі можуть вже доліковуватися вдома“, — додав лікар.

Джерело: сайт Уніан

Читайте також: В Україні запускають мережу демонстраційних ферм

Останні новини
27.03.2024, Середа
26.03.2024, Вівторок
25.03.2024, Понеділок
24.03.2024, Неділя
23.03.2024, Субота
22.03.2024, П’ятниця
Читати більше новинarrow_forward