Лікар розповіла, скільки коштує лікування важкої форми COVID-19

event 13:23 Середа 07 Квітня 2021 ПОДІЇ

Лікування пацієнта з коронавірусом у критичний період хвороби може обійтись у десятки тисяч гривень. 

Детальніше про це розповідає Час-Дій.

Деталі: Про це розповіла завідувачка відділення анестезіології та інтенсивної терапії клінічної лікарні швидкої медичної допомоги Львова Наталія Матолінець.

За її словами, протокол лікування COVID-19 коригується з огляду на нові штами коронавірусу. Однак база залишається тією самою. 

Коментар:Зараз ми застосовуємо, той [протокол], який переглядали взимку. Це найновіший, який більш акцентує увагу на триваліше введення антикоагулянтів (речовин, що перешкоджають зсіданню крові) до місяця і більше часу, використання імуномоделюючих препаратів, плазми, проведення діагностики на різних етапах – приєднана чи відсутня бактеріальна інфекція“, – повідомила лікар.  

За словами медика, час перебування пацієнтів на ШВЛ збільшився від двох і більше тижнів до місяця. Це потрібно для того, щоб стабілізувати легеневу функцію. аніше пацієнта вдавалось стабілізувати за три-п’ять днів. 

Коментар:Зараз ми вже більше забезпечені медикаментами, ніж на початку пандемії. У середньому лікування пацієнта в гострий критичний період обходиться до 20 тисяч гривень на добу. Це вводяться седативні препарати, антибіотик, для розрідження крові та стимулятори імунітету“, – пояснила Матолінець. 

Джерело: сайт Уніан

Читайте також: Рятувальники розповіли, на які області України налетить штормовий вітер

Останні новини
27.03.2024, Середа
26.03.2024, Вівторок
25.03.2024, Понеділок
24.03.2024, Неділя
23.03.2024, Субота
22.03.2024, П’ятниця
Читати більше новинarrow_forward