Лікар розповіла, скільки часу відновлюються легені після COVID-19

event 11:05 Вівторок 22 Грудня 2020 ПОДІЇ

Крім того, пульмонолог пояснила, як важливо зберігати своє здоров’я.

Детальніше про це розповідає Час-Дій.

Деталі: Якщо хворий потрапив до лікарні з ускладненнями, то швидкого відновлення легень після цього чекати не варто. Про це розповіла лікар-пульмонолог, завідувачка інфекційного відділення Київської міської клінічної лікарні № 17 Світлана Гук. 

Вона повідомила, що легені після важко перенесеної інфекції не відновлюються ніколи.

Коментар: Якщо ми говоримо про важкі та вкрай важкі випадки, які побували в реанімації, і людина схильна до утворення фіброзної тканини, то досить імовірно, що повного відновлення не відбудеться. Але найчастіше ці матові ділянки, які ми бачимо на комп’ютерних томограмах, повністю відновлюються. У 2009 році ми мали епідемію, тоді не було такої практики — всім робити КТ. Але я впевнена, якби його робили всім, то бачили б ці вірусні ураження легень. Але потім проходить від трьох до шести місяців, і вони дійсно повільно розсмоктуються — найчастіше легені відновлюються повністю“, – пояснила Світлана Гук.

Медик закликала українців під час пандемії добре стежити за своїм здоров’ям.

Коментар: Ви не можете захистити себе від будь-якої вірусної інфекції, від того, що вона буде протікати важко. Ви не можете застрахувати себе від дефолту, ні від ДТП. Але шануйте своє здоров’я: навіщо палити, якщо ви знаєте, що це шкодить? Якщо ви себе поважаєте, їсте що попало, палите, не спите нормально, то як ви потім можете вважати, що ваш організм зустріне інфекцію озброєним? Це трошки нелогічно. Бережіть себе з усіх сторін, а там — як Бог дасть“, – говорить лікар.

Джерело: сайт GreenPost

Читайте також: Новий штам коронавірусу: що відомо про мутації та як це вплине на вакцину

Останні новини
24.04.2024, Середа
23.04.2024, Вівторок
22.04.2024, Понеділок
21.04.2024, Неділя
20.04.2024, Субота
19.04.2024, П’ятниця
Читати більше новинarrow_forward