НОВИНИ

Лікар пояснив, скільки хворий коронавірусом заразний для оточуючих

Твердження про те, що коронавірусний хворий ще небезпечний для оточуючих протягом 90 днів, є міфом. Український лікар Євген Комаровський повідомив, що людина з Covid-19 заразна для решти не більше трьох тижнів після початку хвороби. 

Детальніше про це розповідає Час-Дій.

Коментар: За останніми даними ВООЗ та основних епідеміологічних організацій, інкубаційний період Covid-19 становить максимум два тижні, ще тиждень після нормалізації температури і самопочуття людина може бути заразна коронавірусом. Тобто максимум ще 2-3 тижні, не більше. Всього 4-5 тижнів, але ніяк не 90 днів“, – написав лікар.

Також він зазначив, що позитивний ПЛР-тест не має ніякого значення до зараження. За його словами, тест виявляє фрагменти вірусу.

Коментар: Позитивний тест ПЛР не має ніякого відношення до зараження пацієнта. Він не обов’язково виявляє вірус — він може виявляти фрагменти вірусу. Зрозуміло, що якщо у людини на початку захворювання — вона вчора відчула себе погано або три дні тому у неї був контакт з хворим — взяли тест ПЛР, і він позитивний, то, швидше за все, вірус в організмі є і вона заразна. Але проходить 4 тижні, 6 тижнів, та навіть 90 днів, а тест все ще позитивний, то це однозначно виявляються фрагменти вірусу“, – написав медик.

За його словами, у нього виникають сумніви, коли ПЛР-тест вимагають перед вильотом людини в яку-небудь країну.

Коментар:Ось саме тому виникають такі жахливі сумніви і обурення, коли тести ПЛР починають вимагати, наприклад, перед польотом кудись. Ось у вас зараз взяли тест — ви зараз здорові, а тест позитивний тому, що інфекція була 3 місяці тому“, – повідомив лікар. 

Джерело: сайт Главком

Читайте також: Чотири фактори, які різко знижують імунітет

Дмитро Гаврилюк

Кажуть журналісти - сидяча робота? Це не про Діму. Нашого Дмитра хлібом не годуй, а дай лише попрацювати в домашньому садку. В перервами між практикою, він ділиться секретами і лайфхаками своїх знань. А ще Діма морж! Інколи нам здається, що в його жилах тече антифриз! Наразі Діма вегетаріанець з 3-річним стажем, який розкаже вам усе про користь бобових і овочів. І часто пише про це у авторському блозі.

Недавні новини

Уряд дозволив збільшити кількість заброньованих від мобілізації чиновників

Кабінет Міністрів дозволив Міжвідомчій робочій групі з питань організації призову військовозобов’язаних держслужбовців та співробітників держпідприємств…

13 хв. ago

В Укренерго повідомили, коли 3 липня застосовуватимуть одночасно дві та три черги вимкнень електрики

У середу, 3 липня, протягом доби по всій території України діятимуть графіки відключень електроенергії. Вимикатимуть…

33 хв. ago

Кабмін виділив понад 2,38 млрд грн на ремонт доріг у прифронтових районах

2 липня Кабмін виділив із резервного фонду державного бюджету понад 2,38 млрд грн на відновлення…

1 годину ago

В Угорщині відкриють першу українську школу

В Угорщині буде відкрито першу українську школу. Про це під час зустрічі домовилися президент України…

2 години ago

У Міноборони роз’яснили, за яких умов повістка, надіслана поштою, буде вважатися врученою

Після закінчення 60-денного строку, передбаченого законом для уточнення військово-облікових даних, в Україні для надсилання повісток…

2 години ago

На Рівненщині блискавка вбила чоловіка

У Рівненському районі внаслідок влучання блискавки загинув чоловік. Трагедія сталася учора, 1 липня, близько 19:30…

2 години ago