Лікар пояснив, що означають показники пульсоксиметра і коли потрібен додатковий кисень

event 15:12 Вівторок 17 Листопадаа 2020 ПОДІЇ

Лікар Павло Сільковський розповів, що робити, коли насичення киснем крові падає.

Детальніше про це розповідає Час-Дій.

Деталі: Лікар Рівненської обласної лікарні Павло Сільковський пояснив, які показники свідчать, що з вашими легенями все гаразд, а які вказують на те, що ви потребуєте додаткового кисню і негайної госпіталізації.

Коментар:Якщо на своєму приладі ви бачите 95% і вище – це супер! Значить ваші легені в нормальному стані. Так, там може бути правобічна, лівобічна і навіть двобічна пневмонія. Але якщо кисень нормальний, то вона займає невелику площу і її навіть лікувати не потрібно. Організм сам полікує це краще за будь-які ліки“, – розповів Павло Сільковський.

Якщо ваш кисень в межах 90–95%, то це означає, що площа ураження легень більша і це має насторожувати, каже лікар і радить більше виходити на свіже повітря.

Коментар: Краще провітрювати свою кімнату, робити зарядку, ходити, лежати на животі і ви побачите, що кисень піднімається. Потрібно бути в контакті зі своїм лікарем і згодом побачите, що кисень повернувся до норми і спокійно видихнете“, – радить медик.

Також Павло Сільковський розповів, за яких показників потрібно бити тривогу.

Коментар: Якщо сатурація знизилась до 90% і має тенденцію рухатися вниз, така людина потребує або кисневого концентратора, або кисневу підтримку в умовах лікарні. Дома вилікуватися буде значно важче, хоч і можливо. Але це сигнал бити тривогу і звертатися по висококваліфіковану допомогу“, – наголошує лікар. 

Джерело: сайт Главком

Читайте також: Ще три футболісти збірної України отримали позитивні тести на COVID-19

Теги:
Останні новини
29.03.2024, П’ятниця
28.03.2024, Четвер
27.03.2024, Середа
26.03.2024, Вівторок
25.03.2024, Понеділок
24.03.2024, Неділя
23.03.2024, Субота
Читати більше новинarrow_forward