НОВИНИ

Лікар Комаровський розповів, яким тестам на COVID-19 не можна довіряти

Педіатр обурюється, що якість тестів та лабораторій, які їх роблять, в країні ніхто не перевіряє.

Детальніше про це розповідає Час-Дій.

Деталі: У відомого педіатра та інфекціоніста Євгена Комаровського українці запитали, які тести на ковід кращі й чому часто бувають ситуації, коли в одній лабораторії тест ПЛР позитивний, а в інший — негативний. 

Коментар:Ви прийшли в лабораторію, здали тест, і у вас позитивний ПЛР. Ну і що з того? Вам скажуть — ідіть додому, самоізолюйтеся. І ви поїдете в міському транспорті після вашого позитивного ПЛР додому, попутно поширюючи вірус. Хіба від результату ПЛР залежить лікування? Ні. Лікування залежить від симптоматики. І знову-таки наявність або відсутність антитіл, виявлених за допомогою ІФА-тестів, ні про що не говорить. Людина може перенести явно коронавірус і мати негативні аналізи. У мене в оточенні є люди, які за симптоматикою перехворіли на ковід, але в одній лабораторії антитіла у них виявляють, а в інший в той же день — немає“, – розповів Комаровський.

За словами лікаря, його обурює, що жоден з українських державних органів не контролює якість роботи лабораторій, що немає регулярних звітів про те, де і який відсоток результатів — помилковий. Тоді як в США цим займаються регулярно. А в Україні жодного дослідження на цю тему немає.

Коментар: Зараз потрібно зрозуміти головне: ні ви, ні ваші лікарі не повинні розглядати будь-які тести як догму. Я не розумію, чому дотепер ці тести, особливо ПЛР, розглядаються як підстава для будь-яких дозволів. У вас негативний ПЛР — отже ви можете кудись летіти. Але при явному коронавірусі ПЛР в 30% випадків — негативний. Вельми вірогідна ситуація, коли в літаку, де нібито у всіх негативні ПЛР, близько 30% можуть бути з вірусом. Здавалося б, розумні люди, розвинені країни… Це зайвий раз наводить мене на роздуми про те, що по ковіду всі рішення — не медичні, а політичні чи бізнесові“, – говорить інфекціоніст.

Джерело: сайт GreenPost

Читайте також: Мільярдера Джека Ма після критики влади Китаю не бачили два місяці

Дмитро Гаврилюк

Кажуть журналісти - сидяча робота? Це не про Діму. Нашого Дмитра хлібом не годуй, а дай лише попрацювати в домашньому садку. В перервами між практикою, він ділиться секретами і лайфхаками своїх знань. А ще Діма морж! Інколи нам здається, що в його жилах тече антифриз! Наразі Діма вегетаріанець з 3-річним стажем, який розкаже вам усе про користь бобових і овочів. І часто пише про це у авторському блозі.

Недавні новини

Кава на голодний шлунок: шкода чи користь?

Любителі кави часто починають свій день з чашки ароматного напою. Але чи корисно пити каву…

2 години ago

Що робити з черствими пасками: цікавий рецепт

Невдалий рецепт чи порушення технології, але великодні паски можуть зачерствіти вже за кілька днів. Справа…

4 години ago

Названо 5 вітамінів, які необхідні тим, хто активно займається спортом

Займатися спортом – добре, казали вони. Але не попереджали, що при високоінтенсивних фізичних навантаженнях слід…

5 години ago

Чому ялині та сосні не місце на подвір’ї: садити чи не садити

Існує багато різних повір’їв про те, що ялину та сосну не можна садити біля будинку.…

6 години ago

У Чернівцях керівник благодійного фонду за 12 тисяч доларів обіцяв переправити військовозобов’язаного за кордон

Столичні поліцейські затримали керівника благодійного фонду, який за 12 тисяч доларів організував для ухилянта незаконний…

7 години ago

У Києві конфлікт між друзями ледь не закінчився вбивством

11 травня до поліції Києва надійшло повідомлення про те, що у квартирі на одній з…

7 години ago