Лікар Комаровський описав найнебезпечніші наслідки коронавірусу (відео)

event 14:45 Середа 27 Січня 2021 ПОДІЇ

Відомий український лікар і телеведучий Євген Комаровський назвав найнебезпечніші наслідки, до яких може призвести коронавірус.

Детальніше про це розповідає Час-Дій.

Деталі: Про це він розповів у відеоблозі, опублікованому на YouTube.

За словами фахівця, для таких станів в медицині використовується термін постковід: ним описують симптоми у перехворілої COVID-19 людини, навіть коли етап активної боротьби імунної системи з вірусом завершився.

За словами Комаровського, багато хто після перенесеного коронавірусу відчуває постійну втому.

Коментар: Виявилося, що за час, поки вірус розмножувався в організмі, відбулися дуже серйозні зміни не стільки навіть з боку легенів, скільки з боку практично всіх інших внутрішніх органів“, — пояснив доктор.

Він зазначив, що вірус вражає судини, нервову тканину і клітини головного мозку, призводить до мікрокрововиливів і появи ділянок з порушеним кровопостачанням.

Комаровський розділив симптоми постковіду на три групи:

Перші – це симптоми з боку органів дихання, вони проявляються у вигляді кашлю, задишки і відчутті нестачі повітря, коли всі показники в нормі.

У другу групу він відніс відчуття слабкості – симптом, на який скаржаться майже всі перехворілі. Лікар уточнив, що це не просто втома, а стан “страшної загальної слабкості”, коли ні на що немає сил.

Третя група симптомів – це симптоми, що ілюструють ураження нервової системи. До неї він відніс психічні розлади, порушення сну, неможливість вибудувати якісь примітивні логічні ланцюжки, дуже серйозні порушення пам’яті і неможливість здійснити, здавалося б, абсолютно банальні речі.

Коментар: Помилково розглядати коронавірус виключно як інфекцію, яка вражає систему дихання. Ні. Це вірус, який вражає насамперед судини і нервову систему“, — зазначив лікар.

Він підкреслив, що відновлення після COVID-19 може займати місяці, і закликав близьких тих, хто зіткнувся з коронавірусом, допомагати їм справлятися з наслідками.

Джерело: сайт Уніан

Читайте також: Стало відомо, скільки людей із COVID лікуються в лікарнях Рівненщини

Останні новини
29.03.2024, П’ятниця
28.03.2024, Четвер
27.03.2024, Середа
26.03.2024, Вівторок
25.03.2024, Понеділок
24.03.2024, Неділя
23.03.2024, Субота
Читати більше новинarrow_forward