Категорії Дім-СадНОВИНИ

Квітникарі розповіли, чи можна сіяти чорнобривців восени

На кожному городі, на кожній дачі та біля будинків завжди можна побачити ці квіти. Не дивно, адже вони дуже популярні та гарні. Звичайно, що мова йде про чорнобривці. Важко знайти більш популярну квітку на наших теренах, пише prostoway.

Чи можна сіяти восени

Квітникарі кажуть, що чорнобривці можна сіяти під зиму. Вони не пропадуть, а навесні проростуть раніше за висаджені розсадою. Щоб у весняний час не витрачати час на квіткові роботи, висівання можна провести восени.

Як сіяти

Головне в цій справі — правильно визначити час висаджування. Чорнобривці висівають, коли земля трохи підмерзла. Це не дасть їм можливості прорости раніше часу. Якщо тепло повернеться та насіння намокне, воно зігниє.

Читайте також: Коли садити буряк на зиму у 2024 році: секрети раннього врожаю

Особливих умов для ґрунту немає, але глиняну структуру рекомендується урізноманітнити торфом та піском. Якщо є можливість підготуйте клумбу заздалегідь.

Для покращення ґрунту та поживності використовують перегній. Розхід становить 2 кг на 1 кв.м. Додайте золи, яка стане калійним компонентом. Розхід по 1 л на 1 кв.м. Перекопайте та залиште до заморозків.

Читайте також: Який сидерат посіяти в теплиці після збору врожаю

Тоді в борозни можна буде посіяти насіння та присипати ґрунтом. Для захисту від промерзання використовують мульчу, яка може бути з соломи або перегною. Коли буде сніг, його потрібно накидати на клумбу. Це захистить від вимерзання та стане джерелом вологи в весняний період.

Марія Апельмон

Маша любителька побитися об заклад, про точність її прогнозу погоди. Вона знає, чи потрібно завтра брати із собою парасольку, чи краще не виходити з дому через пекельну спеку. Інколи напише прогноз погоди краще, ніж Укргідрометцентр. Окрім цього захоплюється астрологією. Полюбляє писати гороскопчики і хвалити Козерогів. Точно знає, що чекає вас сьогодні, завтра і навіть через тиждень. А ще вона не відривається від сучасної літератури (*Кідрук one love) та є поціновувачем смачного індійського чаю.

Недавні новини

Смажена картопля по-новому: будете готувати щодня

Інгредієнти дуже прості і найдоступніші, а страва виходить ну, дуже смачною! Набагато смачніше, ніж просто…

48 хв. ago

Міносвіти підтримало законопроєкт про заборону російської мови на перервах в школі

Міністерство освіти та науки підтримало заборону спілкуватися російською на перервах у школах. Про це повідомив…

1 годину ago

Українська косметика подорожчає на 20-50%, – Forbes

В Україні косметика від внутрішніх виробників може подорожчати на 20-50% через впровадження нових європейських стандартів…

2 години ago

В Україну йде різке похолодання, вітер та дощі: прогноз синоптика

У суботу, 12 жовтня, погода в Україні зіпсується.  Про це повідомила синоптикиня Наталка Діденко: "Увага!…

2 години ago

Мобілізація в Україні: у ТЦК назвали альтернативу призову

Начальник відділу рекрутингу та комплектування Закарпатського ОТЦК та СП Сергій Шахлевіч, повідомив, що альтернативою мобілізації…

2 години ago

У Міносвіти розкрили масштаби виїзду школярів 10-11 класів з України

Багато українських учнів старших класів виїжджають з країни за кордон. Особливо ця тривожна тенденція стосується…

2 години ago