Корейські вчені будуть очищувати від радіації ЧАЕС

event 18:14 Вівторок 27 Жовтня 2020 ПОДІЇ

Корейський інститут досліджень атомної енергії (KAERI) долучиться для дезактивації радіоактивно забруднених матеріалів на території Чорнобильської атомної електростанції (ЧАЕС).

Детальніше про це розповідає Час-Дій.

Деталі: Про це повідомили у Державному агентстві України з управління зоною відчуження.

Зокрема, корейські науковці приберуть фрагменти конструкцій з бетону та металу, а також металеві пластини з нержавіючої та вуглеводистої сталі, які мають радіоактивне забруднення.

За словами заступника технічного директора держагентства Олександра Скомарохова, співробітництво з корейським інститутом буде взаємовигідним.

Коментар: KAERI має технічні розробки, спрямовані на дезактивацію радіоактивно забруднених поверхонь, однак випробувати ці технології на реальних, а не штучно забруднених поверхнях, не може, оскільки подібні забруднення в Кореї на сьогодні відсутні”, ㅡ сказав він.

Водночас за його словами, співробітники ЧАЕС постійно шукають засоби та технології, які дезактивують радіацію та зможуть істотно зменшити кількість РАВ, що утворюються в під час цього процесу. Для корейських науковців майданчик ЧАЕС стане свого роду лабораторним полігоном для випробування своєї технології.

Випробування на ЧАЕС триватимуть до кінця 2021 року. Якщо результати будуть позитивними, Чорнобильська АЕС отримає додаткову технологію дезактивації з правом використання виключно на промисловому майданчику станції.

Джерело: сайт Громадське

Читайте також: У Чорнобильську зону відновлять екскурсії: умови та обмеження поїздок

Теги: ЧАЕС
Останні новини
19.04.2024, П’ятниця
18.04.2024, Четвер
17.04.2024, Середа
16.04.2024, Вівторок
15.04.2024, Понеділок
14.04.2024, Неділя
13.04.2024, Субота
Читати більше новинarrow_forward