Комітет Ради відмовився підтримати призначення Шкарлета міністром (фотофакт)

event 19:13 Середа 16 Грудня 2020 ПОЛІТИКА

Комітет Верховної Ради з питань освіти, науки та інновацій не підтримав кандидатуру Сергія Шкарлета на посаду міністра освіти.

Детальніше про це розповідає Час-Дій.

Деталі: Про це повідомила народна депутатка від партії “Голос” Наталія Піпа на своїй сторінці у Facebook. Комітет рекомендував депутатам визначитися із цим питанням завтра, 20 грудня.

Коментар: То ж відповідь ми отримаємо завтра в залі“, – написала вона.

Згідно з записом із засідання, копію якого оприлюднила Піпа, з 11 членів комітету Шкарлета підтримують лише п’ять.

Кабмін призначив ексректора Національного університету “Чернігівська політехніка” Шкарлета виконувачем обов’язків міністра освіти та науки у червні 2020 року. Тоді комітет Верховної Ради з питань освіти, науки та інновацій також не підтримав його кандидатуру на відповідну посаду.

Що відомо про Сергія Шкарлета?

Він доктор економічних наук, професор, заслужений діяч науки та техніки України.

Став ректором Чернігівського національного технологічного університету у травні 2010 року, був наймолодшим ректором України.

Лауреат Державної премії України в галузі освіти 2017 року за працю “Науково-теоретичні, методичні та технологічні аспекти комплексної IT-підтримки діяльності інноваційного університету”.

Свого часу балотувався в депутати Чернігівської обласної ради від Партії регіонів, а пізніше – від “Блоку Петра Порошенка”.

Був фігурантом декількох скандалів, в тому числі й пов’язаних із плагіатом. Звернення про перевірку трьох робіт Шкарлета надійшли від нардепки від “Голосу” Інни Совсун, ГО “Трон” в особі Світлани Благодєтєлєвої-Вовк (співтовариство “Дісергейт”), і також від Секретаріату Уряду.

Після перевірки Комітет з питань етики Національного агентства із забезпечення якості вищої освіти підтвердив наявність плагіату.

Джерело: сайт Obozrevatel

Читайте також: Рівненський нардеп прокоментував бюджет на 2021 рік

Останні новини
27.03.2024, Середа
26.03.2024, Вівторок
25.03.2024, Понеділок
24.03.2024, Неділя
23.03.2024, Субота
22.03.2024, П’ятниця
Читати більше новинarrow_forward