НОВИНИ

Комаровський пояснив, як врятуватися алергікам в період цвітіння

Лікар Комаровський на своєму форумі розповів, як підготуватися до сезону цвітіння, який доставляє багато неприємностей алергікам. 

Детальніше про це розповідає Час-Дій

Комаровський розповів, що ефективні препарати проти сезонної алергії потрібно починати приймати за декілька тижнів до сезону цвітіння.

Коментар:Найефективніші засоби (наприклад, кромони) потрібно приймати до початку сезону цвітіння — хоча б за два-три тижні. Їх вам повинен індивідуально підібрати лікар. Так що зараз, в розпал цвітіння, залишається тільки зменшувати неприємні симптоми і мінімізувати кількість алергену“, – зазначив лікар.

Також він пояснив, що сезонну алергію не можна лікувати тільки судинозвужувальними краплями в ніс, так як це призведе до негативних наслідків.

Коментар:Неправильно лікувати сезонну алергію, прибираючи тільки симптоми, наприклад, закапування судинозвужувальних крапель в ніс. Адже сезон алергії триває щонайменше два-три тижні, а протягом такого строку капати судинозвужувальні не можна — їх застосування виправдано 5-7 днів максимум, інакше ви придбаєте замість алергії іншу хронічну хворобу — медикаментозний риніт“, – попередив Комаровський.

Він додав, що зменшити прояви алергії можна і без лікарських засобів. Для цього треба прибрати з дому все, що може викликати алергію.

Коментар:Якщо в будинку постійно присутній тютюновий дим, є безліч накопичувачів пилу і є відкритий корм для рибок, то сезонна алергія посилиться. Так що насамперед розберіться з власним житлом. Якщо ви чітко знаєте, що алергія є у вас або у когось з рідних, пристосуйте будинок для себе — у ньому не повинно бути великої кількості м’яких іграшок, килимів, м’яких меблів, книг не за склом, сухих букетів та іншого — загалом, всього того, що не можна обробити водою”, – порекомендував лікар.

Джерело: сайт РБК-Україна

Читайте також: У Рівному дозволили працювати частині малого бізнесу

Дмитро Гаврилюк

Кажуть журналісти - сидяча робота? Це не про Діму. Нашого Дмитра хлібом не годуй, а дай лише попрацювати в домашньому садку. В перервами між практикою, він ділиться секретами і лайфхаками своїх знань. А ще Діма морж! Інколи нам здається, що в його жилах тече антифриз! Наразі Діма вегетаріанець з 3-річним стажем, який розкаже вам усе про користь бобових і овочів. І часто пише про це у авторському блозі.

Недавні новини

Квіти на День матері: 5 ключових питань

Дарувати букети рідним та близьким можна з приводу та без. Ви зробите мудро, якщо цієї…

3 години ago

На Закарпатті чоловік підробив свідоцтво про смерть дружини, щоб виїхати за кордон

Прикордонники затримали чоловіка, який разом зі своєю 16-річною донькою намагався перетнути кордон. Він пред’явив свідоцтво…

5 години ago

У Луцьку викликали поліцію у тролейбус, бо жінка не трималася за поручень

У Луцьку в тролейбус №15 викликали правоохоронців, бо жінка не трималася за поручень. Про це…

5 години ago

12 класів школи: у Раді розповіли про масштабну реформу середньої освіти

В Україні продовжується велика реформа середньої шкільної освіти та поступове введення 12-річки. В її рамках…

6 години ago

На Київщині викрили двох чоловіків, які “зливали” місця вручення повісток

На Київщині правоохоронці викрили адміністраторів інтернет-спільнот, які у месенджерах допомагали громадянам призовного віку уникати мобілізації.…

6 години ago

Верховна Рада ухвалила законопроєкт про мобілізацію засуджених

Сьогодні, 8 травня, під час пленарного засідання Верховна Рада дозволила деяким категоріям ув’язнених мобілізуватися до…

7 години ago