НОВИНИ

“Комарі, кліщі та мухи?”: які комахи можуть переносити COVID-19

Ентомолог розповів, чи можуть комарі, мухи і кліщі стати переносниками коронавірусу.

Детальніше про це розповідає Час-Дій.

Коментар: Скоріше за все, передача вірусу від комах людині буде неможливою“, – повідомляє ентомолог, керівник лабораторії Россільгоспнагляду Костянтин Китаєв.

Деталі: Кровоссальні комахи, такі як комарі і кліщі, які стали активними з настанням літнього тепла, не зможуть брати участь у передачі збудника нової коронавірусної інфекції. 

Це навряд відбудеться навіть у тому випадку, якщо коронавірус мутує і почне вражати самих комах, подібно до деяких вірусних інфекцій, які здатні передаватися людині від комарів та іксодових кліщів.

Зауважимо, що ті хвороби, які комар або кліщ передає людині, вражають саму комаху. На коронавірус, на відміну від лихоманки Західного Нілу, малярії, кліщового енцефаліту, комахи не хворіють. Це вірус, що вражає переважно теплокровних тварин.

Нагадаємо, що кров людини комарі і кліщі використовують для своєї життєдіяльності і розмноження. При укусі кров потрапляє прямо в травний тракт комахи, де перетравлюється. Навіть якщо в крові будуть частинки коронавірусу, їх чекає те ж саме. При цьому вірус в будь-якому випадку не встигне потрапити в залози, що відповідають за виділення секретів, які комахи використовують при укусі. А саме через ці секрети відбувається зараження людини хворобами, що передаються комарами і кліщами.

Джерело: сайт ZNAK

Читайте також: У дітей проявляється нова хвороба пов’язана з COVID-19

Дмитро Гаврилюк

Кажуть журналісти - сидяча робота? Це не про Діму. Нашого Дмитра хлібом не годуй, а дай лише попрацювати в домашньому садку. В перервами між практикою, він ділиться секретами і лайфхаками своїх знань. А ще Діма морж! Інколи нам здається, що в його жилах тече антифриз! Наразі Діма вегетаріанець з 3-річним стажем, який розкаже вам усе про користь бобових і овочів. І часто пише про це у авторському блозі.

Недавні новини

Встигніть висадити помідори до цієї дати: хитрість для величезного врожаю

Помідори, як культура для вирощування, точно потрапляють у лідируючі позиції на городі у кожного дачника.…

22 хв. ago

63% українців підтримують заборону УПЦ (МП) в Україні – КМІС

63% опитаних українців вважають, що Українська православна церква московського патріархату повинна бути повністю забороненою в…

23 хв. ago

Коли заморозки покинуть Україну: синоптик назвала точну дату

З 8 травня на погоду в Україні впливатиме антициклон, тому опади припиняться, але похолоднішає до…

1 годину ago

На фронті загинув наймолодший оборонець “Азовсталі” Назарій Гринцевич

На війні загинув 21-річний Назарій Гринцевич з позивним «Грінка». Він був наймолодшим оборонцем «Азовсталі» в…

1 годину ago

Мобілізація студентів у травні 2024: кого можуть призвати і чи випустять за кордон

16 квітня 2024 року президент України Володимир Зеленський підписав закон про мобілізацію №10449, який набуває…

1 годину ago

В Україні запустили два нові сервіси для військових

В Україні запустили два нові сервіси для військовослужбовців і працівників органів системи Міністерства внутрішніх справ.…

1 годину ago